Sport

På jakt efter segern i Sydsvenska rallycupen

Kristdala Artikeln publicerades
Rallyteamet från Kristdala består av Magnus Sandell, mekaniker, Tobias Gunnarsson, kartläsare, Per Eriksson, förare och Lars-Åke Sandell, mekaniker.
Foto:Daniel Svensson
Rallyteamet från Kristdala består av Magnus Sandell, mekaniker, Tobias Gunnarsson, kartläsare, Per Eriksson, förare och Lars-Åke Sandell, mekaniker.

I helgen körs sista poängtävlingen för säsongen.

Teamet är taggat och de hoppas vinna Sydsvenska cupen.

– Det är full gas som gäller, säger Per Eriksson.

Rallysäsongen i Sydsvenska cupen börjar lida mot sitt slut. Till helgen kör Per Eriksson och kartläsaren Tobias Gunnarsson sista poängtävlingen. Teamet ligger efter nio deltävlingar på en andraplats, och har slagläge på segern.

– Det gäller att tagga till och vi hoppas på en bra avslutning, säger Tobias Gunnarsson.

Teamet, som också består av mekanikerna Magnus Sandell och Lars-Erik Sandell, tror att chansen finns att ta hem förstaplatsen.

Hur går tankarna inför sista tävlingen i Karlshamn?

– Det är full gas som gäller. Att vi kan ta så mycket poäng som möjligt. Vi har chans att ta förstaplatsen. Det är 105 poäng att köra om.

Vad talar för att ni ska ta förstaplatsen?

– Jämnheten skulle jag säga. Det är en rätt så stor tävling, det är över sex mil, så det kan hända mycket. Och håller bara bilen ska vi åtminstone komma topp tre. Sen måste vi hålla vissa förare bakom oss, till exempel ledaren Jimmy Wessbo.

Teamet har som långsiktigt mål att börja köra i SM framöver. Men vägen dit är fortfarande en bit bort.

– Det är ganska dyrt att köra i SM. Tävlingarna är större, och de går under flera dagar. Det är en större operation för hela teamet och det krävs mer material och delar, säger Per Eriksson.

Att kunna träna inför tävlingar har tidigare varit omöjligt för Kristdalagänget. Men nu ser det ut som en lösning kan vara i sikte.

– Vi har en testväg på gång i Bråbotrakten. Det är en sträcka på ungefär två kilometer vi ska få tillgång till. Det är en bra väg att träna på, säger mekanikern Magnus Sandell.

Rally är ofta en säker sport och Per Eriksson och Tobias Gunnarsson har varit förskonade från större olyckor och skador. Men de har rallyvänner som inte haft samma tur.

– Vi vill skänka en tanke till Robin Sandberg och Mattias Bengtsson i Team Nybe som nyligen körde en tävling i Linköping och skadade sig ganska illa.