Sport

Ordföranden i möte med KFF-spelarna: ”Allas ansvar”

Kalmar Artikeln publicerades

Insatsen mot Jönköpings Södra går inte att försvara.

Ordföranden Mattias Rosenlund har haft ett möte med spelarna.

– Kravbilden måste bli bättre, säger han.

Kalmar FF har släppt in åtta mål på två hemmamatcher och bara bärgat en poäng i upptakten av allsvenskan. Innan KFF:s torsdagsträning kom ordföranden Mattias Rosenlund till Guldfågeln Arena för att ha ett möte med spelarna.

– Det är ingen dramatik i det utan det är kopplat till prestationen. Det var inte okej som det såg ut mot Jönköpings Södra. Det var det som var budskapet. Att det är allas ansvar att föra in energi i gruppen, säger Mattias Rosenlund.

Vad tyckte spelarna om att du som ordförande var där och pratade med dem om det sportsliga?

– Det handlar inte om att pilla i det fotbollsmässiga eller taktiken utan om respekten för våra supportrar, sponsorer och att representera Kalmar FF till hundra procent i alla situationer. Det handlar om att fler måste ta ansvar och kliva fram. Kravbilden måste bli bättre.

– Men samtidigt är tre matcher spelade, det är 81 poäng kvar att spela om. Vi tar det på allvar men det är ingen stor dramatik.

Hur är förtroendet för tränaren Peter Swärdh?

– Oförändrat. När resultaten inte går med försöker man alltid hitta syndabockar. Klart att Peter har stort ansvar för fotbollsverksamheten men att bara skylla på Peter är en för enkel analys. Fler måste kliva fram.

Många supportrar är frustrerade. Vad säger du till dem?

– Jag förstår det. Alla är frustrerade och ingen är nöjd. Hittills har vi gjort 60 bra minuter mot Elfsborg, 90 mot Hammarby även om vi inte lyckades hålla fokus hela vägen där. Sedan var det inte alls bra mot Jönköping. Säsongen är lång, men vi visar att vi tar det på allvar.