Annons

Onödigt spännande i FBC-seger

Drömstart och spelmässigt överlägset. Trots det blev det onödigt spännande.
– Våra toppar är så mycket högre än deras, säger Emelie Rosenqvist.
Kalmar • Publicerad 20 januari 2018
Rebecka Johansson blev tvåmålsskytt.
Rebecka Johansson blev tvåmålsskytt.Foto: Daniel Bogefors

FBC Kalmarsund fick precis den starten man önskade och gick snabbt fram till en 3–0-ledning via mål av Emelie Rosenqvist, Rebecka Johansson och Ellen Willsund. När Hagfors IF Uddeholm reducerade i slutet av första perioden kändes det mer som ett tröstmål. Men den här matchen skulle få en annan utveckling än vad publiken kunde ana.

Trots att FBC vann skotten i andra perioden med 16–4 var ställningen 3–3 innan Rebecka Johansson gav sitt lag lite andrum med fem minuter kvar av perioden. Lina Örknér kunde i tredje sätta 5–3 och Amanda Lind avgjorde i öppen bur med sju sekunder kvar.

Emelie Rosenqvist jublar efter hennes 2–0-mål.
Emelie Rosenqvist jublar efter hennes 2–0-mål.Foto: Daniel Bogefors
Annons

– Vi är i bra form men jag tycker att vi ändå kan visa mycket mer än så här. Vi har så mycket att ge och har så pass många duktiga spelare, säger Emelie Rosenqvist.

Redan på söndag väntar Västra Mälardalen i en ny hemmamatch för Kalmarsund

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons