Sport

Ölänningen stämmer IFK Göteborg

Kalmar Artikeln publicerades

Gustav Engvall menar att IFK Göteborg är skyldig honom pengar efter övergången till Bristol City.

Gustav Engvall stämmer IFK Göteborg.
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT
Gustav Engvall stämmer IFK Göteborg.

– Engvall har stämt IFK Göteborg på det belopp han anser sig ha rätt till, säger Engvalls advokat Stefan Alvén.

Det är Göteborgs-Posten som rapporterar om att Gustav Engvall, från Färjestaden, stämmer IFK Göteborg. Det var förra sommaren som anfallaren såldes från IFK Göteborg till Bristol City.

– Vi har fört en diskussion under en lång tid, snart ett år, men inte kommit överens. Då har vi, Engvall, valt att vända sig till skiljenämnden för att lösa tvisten. Engvall har stämt IFK Göteborg på det belopp han anser sig ha rätt till. Det finns en klausul i spelaravtalet med IFK Göteborg som säger att tvister ska avgöras av Fotbollförbundet, säger Engvalls advokat Stefan Alvén till GP.

– Tvistefrågan är hur man ska tolka begreppet transfernetto. Engvall menar att den gängse betydelsen av det begreppet är att man tar övergångssumman som den köpande klubben betalar minus det ursprungsklubben betalade. I det här fallet det Bristol City betalade minus det IFK en gång betalade Färjestadens GoIF. Det brukar man kalla transfernetto.

GP skriver att agentkostnaderna landade på runt åtta miljoner kronor och att parterna nu är oense om en halv miljon kronor.