Sport

Nybro-Lisa turneringens bästa forward

Oskarshamn Artikeln publicerades

Stor matchhjälte mot Finland med tre mål.

Och utsedd till turneringens bästa forward.

– Verkligen jätteroligt, säger Lisa Johansson.

Damkronorna svarade för en riktigt stark helg i Oskarshamn när de vann fyrnationsturneringen efter tre raka segrar. Den som imponerade kanske allra mest var forwarden Lisa Johansson från Nybro. Tre mål mot Finland, det viktiga 2-0-målet mot Ryssland och utsedd till turneringens bästa forward. Kedjan med henne, Fanny Rask och Sanne Küller hade stundtals väldigt roligt på isen i Be-Ge Hockey Center.

– Lisa gör en jättebra turnering. Hon är den där spelaren som kan lösa upp ett försvar med sin skicklighet. Hon jobbar hårt både med och utan puck och har blivit mer av en totalhockeyspelare, berömmer förbundskaptenen Leif Boork.

Lisa Johansson själv har njutit av helgen.

– Verkligen jätteroligt, segern mot Finland var helgens höjdpunkt. Men viktigt att vi vinner turneringen och besegrar alla tre lagen. Det är psykiskt viktigt inför framtiden.

Hur känns det att bli utsedd till turneringens bästa forward?

– Ja, det är speciellt, jättespeciellt. Att få göra det på hemmaplan när släkt och vänner är här och kollar.

Känns det som du fått ditt genombrott i Damkronorna nu?

– Ja, absolut, jag känner att jag tar steg i varje turnering. Det är ett helt annat tempo i internationella matcher än i riksserien, man får mindre tid med pucken och det gäller att göra bra grejerna när man har den och även utan puck.

Tänker du på VM nu?

– Näe, ärligt talat inte så mycket, det har mest varit fokus på den här turneringen. Nu blir det hem och ladda om för slutspel med AIK. Skulle jag bli uttagen till VM får jag ladda om efter slutspelet.