Sport

Nybro gick segrande ur kaoset

Nybro Artikeln publicerades
Imponerande lagseger är benämningen som är lämpligast. Nybro Vikings vann mot Halmstad trots en lång frånvarolista.
Foto:Jonas Andersson
Imponerande lagseger är benämningen som är lämpligast. Nybro Vikings vann mot Halmstad trots en lång frånvarolista.

Det var inte enkelt och långt ifrån vackert.

Men lika fullt en av de mer imponerande segrarna.

– Det finns karaktär i laget, säger Andreas Holfelt.

Nybro IF–Halmstad 5–2 (2–1,0–0,3–1)

Fanfarer, stående ovationer och Fredrik Olaussons tröja upphissad i taket. Det var högtidligt som sig bör och allt i sin ordning innan matchen drog i gång. Sedan urartade det mesta tämligen omgående.

– Det var inte så snyggt men lika besviken som jag var sist hemma mot Varberg, lika stolt är jag över krigarinsatsen i dag. Vi börjar med åtta forwards, vi tränade med elva man i fredags och lyckas kriga hem en vinst. Då är man lycklig. Då finns det karaktär i laget, säger Andreas Holfelt.

Under de få tillfällen som spelet flöt på utan incidenter som resulterade i utvisningar hade Nybro ganska god kontroll på den första perioden. Markus Palmberg öppnade målskyttet efter sex minuter efter en fantastisk soloprestation där han tryckte sig igenom hela anfallszonen innan han sprätte upp en backhand bakom Jonathan Sääf i Halmstads mål.

– Jag hade ganska fin gata in så det var bara att fortsätta hela vägen in där, säger Markus Palmberg.

Gästerna tilläts kvittera i spel fem mot tre innan det återigen var dags för Palmberg att sätta hemmalaget i ledning.

– Andra var i power play efter att vi haft tio chanser tror jag innan jag lyckades så det var riktigt skönt.

Palmberg hade även chansen att göra hattrick vid ställningen 2–1 i mitten av andra perioden. En turbulent situation som resulterade i matchstraff för Nybros Kalle Hult och Björn Hjärpe i Halmstad. En av de mer resoluta straffarna som slagits i Victoriahallen blev emellertid resultatlös. Palmberg satte högsta fart från mittlinjen, höjde klubban tidigt och avlossade ett slagskott.

– Det var riktigt nära faktiskt, den touchade precis ovansidan av plocken.

Den andra perioden slutade mållöst men bjöd på stort underhållningsvärde för de drygt tusen åskådarna som fick uppleva i princip allt en hockeymatch kan innehålla förutom just mål, inklusive en domare som blev tacklad till isen samt 58 utvisningsminuter.

Martin Olsson satte sedan tidigt i sista perioden 3–1 vilket, när matchen summerades, var det avgörande målet.

Om den effektivitet och offervilja som Nybro visade upp är resultatet av en milslång skadelista så är frågan om Andreas Holfelt verkligen önskar alla sina spelare skadefria i fortsättningen.