Sport

Ny viktig trepoängare för IFK Berga

Kalmar ,
IFK Berga vann igen hemma på reservplanen Gasten. 2–0 mot IFK Malmö efter att David Garrett avgjort i slutet av matchen.
Foto:
Måns Olström är säker från elva meter och gjorde mål på straff för andra matchen i rad.
Foto:
Marcus Mårtensson var tillbaka i startelvan nu efter sin lyckade match mot Vimmerby senast.
Foto:
Gästerna hade mycket boll i andra halvlek, men skapade inte mycket mot Elof Nelson och Bergaförsvaret.
Foto:

Andra raka trepoängaren.

Berga övertygar inte – men vinner.

– Vi är jobbiga att möta, säger tränaren Ola Petersson.

IFK Berga–IFK Malmö 2–0 (1–0)

Artikeln publicerades 16 september 2017.

Seger i lördags mot Vimmerby efter en Måns Olström-straff och ett sent avgörande av Marcus Mårtensson. Nu seger mot IFK Malmö efter en Måns Olström-straff och ett sent avgörande av David Garrett.

2–0, tre poäng och drömmen lever.

– Det här är årets bragd, säger Ola Petersson och skrattar.

– Nej, men vi har sex forwards på planen i dag. Fyra på mitten och två längst fram. Jag har inga mittfältare men spelarna infogar sig i rollerna och de gör det fantastiskt bra.

Olströms straff gjorde att Berga gick in i ledning i paus. Andra halvlek var verkligen inte bra, men David Garrett kunde avgöra på nick med fem minuter kvar att spela, mitt i gästernas desperata kvitteringsjakt.

– Vi släpper inte till mycket bakåt, men passningsspelet är under all kritik i andra halvlek. Vi jobbar hårt och sliter men får inga anfall för vi slår bollen till fel färg hela tiden, säger Petersson.

Berga har nu fyra poäng upp till Torn på kvalplatsen och fem till Hässleholm som leder serien med fyra omgångar kvar att spela.

– Det var synd att Hässleholm vann mot Torn, det hade varit bättre om Torn hade runnit iväg. Men vi är med och det är bra med så mycket folk borta, säger Ola Petersson.