Sport

Mardrömskväll för Högsby – nollade mot bottenlag

Norrköping Artikeln publicerades
Lagkaptenen Sebastian Karlsson och hans Högsby IK hade en mardrömskväll mot Knäppingsborg.
Foto: Jesper Hallberg
Lagkaptenen Sebastian Karlsson och hans Högsby IK hade en mardrömskväll mot Knäppingsborg.

Högsby ville lyfta från botten.

Då åkte de på en rejäl käftsmäll.

– Det här är den sämsta insatsen vi gjort, säger lagkaptenen Sebastian Karlsson.

Högsby IK hade återigen chansen att lyfta från botten när man skulle ta sig an nästjumbon Knäppingsborg. HIK, utan sin förstamålvakt Tom Lagneteg Nilsson, föll i stället tungt och matchen slutade hela 5–0 till hemmalaget från Norrköping. Lagkaptenen Sebastian Karlsson var bedrövad över insatsen efter matchen.

– Nu ska jag bryta ihop i ett hål så långt ner jag bara kan. Jag skyller aldrig på domaren, men i kväll satte han nivån och var lika dålig som oss. De fick en straff som var helt otroligt billig i första halvlek och sedan släppte han en likadan för oss i andra halvlek, säger Karlsson.

Men 5–0 talar sitt tydliga språk?

– Absolut. Vi fick röra om en del i backlinjen, och de fick ett par snabba mål efter paus. Knäppingsborg är skickliga offensivt – men det här är den sämsta insatsen vi gjort på väldigt lång tid. Laget vi har ska vara bättre än så här.

Högsby, för dagen förstärkt med André Nader och Adam Nygren från Oskarshamns AIK, vill lyfta från botten. Nu får laget i stället rikta in sig på att klara sig kvar i division 3.

– Vi måste våga lyfta. Vi får inte vara nöjda efter en bra match. Just nu är vi inte tillräckligt noggranna. En sådan här match ska vi kunna vinna, det ska vara en dag på jobbet, men tyvärr har vi inte kommit ur sängen ännu, säger Sebastian Karlsson.

Knäppingsborg BK–Högsby IK 5–0 (1–0)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.