Målilla derbystarkast - ny tung förlust för Bore

Täta bakåt och effektiva framåt.Målilla var numret större i derbyt.– En skön seger, säger Målillas sportchef Linus Johansson.
Oskarshamn • Publicerad 3 december 2015
Hampus Karlberg och hans Målilla flög fram i derbyt mot BK Bore. Till slut vann de med komfortabla 6-2. Karlberg gjorde ett av Målilla-målen. Foto: Per Hammenvik

Det var långt ifrån någon sprudlande bandy i första halvlek. Derbyt på Arena Oskarshamn var under första 45 minuterna tillknäppt och chansfattigt. Hemmalaget Bore var dock bättre spelmässigt inledningsvis. Hade svårt att komma till några skarpa lägen, men hade bland annat tre hörnor tidigt i matchen. Men de defensivt skickliga gästerna var desto mer effektiva när chansen dök upp. Alexander Nelson slog in Målillas första hörna och det var också det enda målet under första halvlek.

– Jag tycker vi gör det helt okej utan att glänsa. Skönt att gå in i pausen med ledning. Att vi gör 1-0 på ett hörnmål är väl ganska talande för halvleken, säger Målillas sportchef Linus Johansson.

I andra halvleken hände det desto mer. Sebastian Nilsson kvitterade för hemmalaget redan i första minuten. Några minuter senare återtog Målilla ledningen till 2-1 genom Erik Karlsson. Bore skulle kvittera en gång till, Kristoffer Lundgren var målskytten, innan det roliga skulle ta slut för Figeholmslaget. Målilla gjorde fyra raka mål och kopplade ett grepp om derbybataljen som Bore aldrig skulle kunna göra något åt. Gästerna brände dessutom en straff.

– De får en tidig kvittering, men det sänker oss inte alls, snarare tvärtom. Sedan får vi en man utvisad vid 2-2 och på något sätt kommer vi samman då och tar tag i saker och ting. Vi går ju ifrån och när vi har 5-2 tycker jag inte det är något snack. En skön seger mot ett lurigt motstånd med flera duktiga spelare, säger Linus Johansson.

Målilla har därmed inlett säsongen med två segrar på tre matcher. För BK Bore är det desto tyngre. Derbytorsken var tredje raka nederlaget och Bore har fått en mardrömsstart på den här division 1-säsongen.

– Det är katastrof, tredje nollpoängaren och vi kan så mycket bättre än det här. De får sina mål lite för billigt. Vi måste vara hetare, säger BK Bores sportchef Robin Alsparr som gav godkänt till Peter Berglund och Sebastian Sundberg.

Målilla skulle spelat redan på söndag igen, men bortamatchen mot Åtvidaberg har ställts in på grund av isproblem.

Alexander Nelson klappas om efter sitt 1-0-mål i den första halvleken. Foto: Per Hammenvik
Samuel Pettersson och Johan Andersson rök ihop i första halvleken. Stundtals var det heta känslor i derbyt. Foto: Per Hammenvik
Målillas supporterklubb Happy Clappers höll i gång bra under hela matchen.