Annons

Live: Här landar Växjös guldhjältar efter utklassningen

5–0 i fjärde matchen och 20–1 totalt. Växjö Lakers är svenska mästare i ishockey 2018.
Efter en ny maktdemostration expedierade man Skellefteå AIK i raka matcher i en av de mest överlägsna SM-finalerna på länge.
Cirka klockan 21.30 i kväll landar de svenska mästarna på flygplatsen i Växjö. Smålandsposten sänder direkt från Växjö Småland Airport.
Växjö • Publicerad 22 april 2018

Den första perioden slutade mållös och det berodde på två målvakters fina ingripande och att rödmålad metall stod i vägen. Metallen i ribban var i vägen när Dennis Rasmussen slog till med ett stenhårt dragskott. Joni Ortio var tät när han räddade ett antal drag- och slagskott men det var framför allt kollegan Viktor Andrén i Lakerskassen som hade mest att göra av de två.

Annons

Han inledde med att rädda ett rent friläge för Joakim Lindström, fortsatte att vara omutlig när Skellefteå fick sina två powerplay och vi minns framför allt Oscar Möllers dubbelchans precis framför Andrén.

Men 0–0 var det när det andra perioden drog igång med det dröjde inte länge förrän en virvelvind från Ånge förändrade läget på resultattavlan. Elias Pettersson har hela säsongen framstått som närmast omänskligt bra i förhållande till sin unga ålder. 18-åringen har dominerat från start till mål och den här gången gav han Lakers ledningen genom ett nytt konstmål när han i friläge lurade upp Joni Ortio på läktaren. Bara minuterna senare fick han friläge igen, och den här gången la han pucken enkelt mellan benen på Ortio.

När Emil Djuse sedan drog på sig först en och sedan två utvisningar var Janne Pesonen inte sen att utnyttja den senare fram till stensäkra 3–0.

Den lilla spänning som eventuellt fanns kvar när den tredje perioden började försvann direkt då Robert Rosén kopierade sitt samarbete med Eric Martinsson från match 2 och styrde in Martinssons skott.

Samme Martinsson laddade sedan bössan fram till 5–0.

Resten var en ren defilering fram till dess att jublet utbröt efter säsongens sista slutsignal.

En värdigare mästare än Växjö Lakers Hockey Club 2017/2018 går inte att finna.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons