Annons

Lindgren vann GP-final – före Dackarnas Dudek

Fredrik Lindgren, tidigare i Dackarna, tog karriärens tredje GP-seger i speedway när han vann kvällens deltävling i Prag efter ett mycket dramatiskt finalheat. Tvåa blev Dackarnas nuvarande förare Patryk Dudek
Speedway • Publicerad 27 maj 2018 • Uppdaterad 28 maj 2018
Fredrik Lindgren i blå hjälm.
Fredrik Lindgren i blå hjälm.Foto: Mikael Fritzon/TT

Svensken jagade polacken Patryk Dudek och lyckades ta sig förbi på de absolut sista metrarna.

– Jag är mycket glad. Det var väldigt nära hela finalen, säger Lindgren i segerintervjun i TV10.

Annons

Kvällens seger är Lindgrens tredje i GP-sammanhang. Den första tog han i Göteborg 2012. I fjol vann han GP-tävlingen i Warszawa.

Men svensken hade inte en helt enkel resa fram till lördagskvällens seger. På de fyra första heatet noterade han tre andraplatser och en tredjeplats och han körde med kniven mot strupen i sitt femte heat för att nå semifinalen.

Där släppte det. Lindgren vann heatet före ryssen Emil Sajfutdinov och regerande världsmästaren Jason Doyle från Australien.

– Det var en tuff kväll som blev bättre och bättre, säger Lindgren.

Efter den första heatsegern var Lindgren ostoppbar. Han vann såväl semifinalen som finalen och fick höja segerpokalen, som förstås var i kristall eftersom tävlingen gick i Prag, mot skyn.

Framgången i Tjeckien gör att Lindgren behåller ledningen i VM-tabellen efter två deltävlingar, en poäng före britten Tai Woffinden som slutade fyra i kvällens final.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons