Annons

Klart: SHL-backen spelar med IKO resten av säsongen

HV71 är utslaget ur SM-slutspelet. Det blev IK Oskarshamns lycka. HV-backen Tom Hedberg spelar med IKO resten av säsongen. ”En riktigt fin förstärkning inför VM-finalen mot AIK”, säger sportchefen Per Kenttä.
Stockholm • Publicerad 15 mars 2018
Tom Hedberg.
Tom Hedberg.Foto: Anders Wiklund/TT

Tom Hedberg gjorde succé i IK Oskarshamn tidigare under säsongen. Under 2018 har han emellertid i princip bara spelat med sin ordinarie klubb, HV71.

Men när HV71 på onsdagen blev utslaget ur SM-slutspelet blev det också klart att Hedbergs säsong fortsätter – i IK Oskarshamn.

Annons

– Han ansluter redan i kväll, säger Per Kenttä när Sporten når honom i Stockholm, där IKO just landat efter en flygresa från Umeå.

Tom Hedberg spelade huvudrollen senast IKO mötte AIK på Hovet. Han gjorde två mål och en assist och var den som avgjorde matchen i sudden.

– En riktigt fin förstärkning. Han är bra i båda ändar av banan, förhoppningsvis har tiden i HV gjort honom gott. Han har ju spelat med oss stora delar av säsongen och kan vårt spelsystem, vet hur vi agerar. Det är inte en ny kille som kommer in, utan en som redan är i gänget.

IKO tränar på Hovet klockan tre på torsdagseftermiddagen, innan det vankas middag på stan. Fredagen ägnas åt laddning för fredagens avgörande match mot AIK.

– Det är en VM-final för oss. Alla spelare är hela och rena, så vi är en spelare för mycket. Det blir någon som får sitta på läktaren mot AIK, säger Per Kenttä.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons