Sport

Klart: Oskarshamnstjejen till Juventus

Oskarshamn/Stockholm/Turin, Italien Artikeln publicerades
Petronella Ekroth är klar för de italienska mästarna, Juventus.
Foto: Anders Wiklund/TT
Petronella Ekroth är klar för de italienska mästarna, Juventus.

Christiano Ronaldo på måndagen.

Petronella Ekroth på tisdagen.

Vad de har gemensamt? De spelar i Juventus.

– Det är så jäkla häftigt.

På tisdagen blev övergången officiell, Oskarshamnstjejen Petronella Ekroth, har skrivit på för italienska storklubben Juventus.

Ekroth har de senaste säsongerna spelat för Djurgården i Damallsvenskan, där hon varit en nyckelspelare i backlinjen. Nu väntar spel i Italien tillsammans med mästarna Juventus – där hon blir klubbkamrat med Christiano Ronaldo.

– Jag kom hit i söndags och har varit tvungen att vara tyst om det. Det har varit ganska jobbigt, haha. Men det har varit lättare att vara här och träffa folk man inte känner. Det här är en sådan stor grej att man bara vill skrika ut det, säger Petronella Ekroth med ett skratt när Sporten når henne på tisdagseftermiddagen.

Berätta. Hur har processen gått till?

– Jag fick frågan förra veckan när det blev uppehåll i serien. Egentligen fick jag frågan redan förra året, men det blev inte så. Men då fick jag känslan av att det vore häftigt att prova på det. Nu var tiden inne och jag är redo att ta nästa steg. Jag tvekade aldrig.

Det har gått ganska fort?

– Det har gått jättefort, på en vecka. När vi spelade sista matchen visste jag inte vad som skulle hända med Djurgården och det var lite jobbigt. Samtidigt ville jag inte säga något.

Vad är känslan?

– Det är så... man får kanske inte svära, men det är så jäkla häftigt. Det är svårt att beskriva känslan. Jag får chansen att leva min dröm. Bara att komma till anläggningen är helt sjukt. Just nu är vi på herrarnas gamla anläggning eftersom de ska flytta till en ny. Jag tror att det är 15 personer som jobbar kring laget. Jag är så tacksam och glad över den här möjligheten.

På måndagen blev en av världens bästa fotbollsspelare, Christiano Ronaldo, klar för Juventus. Nu blir Ekroth klubbkompis med honom.

– De presenterade honom i går, och sen mig i dag (läs tisdag). Det var faktiskt coolt, för när jag gjorde de medicinska testerna, så var Ronaldo där samtidigt. Det var hur mycket folk som helst. När jag gick förbi började fansen skrika och sjunga, berättar Ekroth.

Juventus vann ligan för första gången i våras, under lagets första säsong i Serie A. Nu väntar träningsmatcher mot Arsenal och Chelsea innan ligan drar igång

– Jag tänkte på det förut: jag är den första svenska tjejen som spelar i Juventus. Vi kommer spela Champions League, det här är verkligen en dröm alltså. Jag har drömt om att få spela internationella matcher, säger en överlycklig Petronella Ekroth.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.