Sport

Klart: Kalmarsund värvar från rivalen

Kalmar Artikeln publicerades
Nytillskottet David Östergren var med på måndagens träning och forwarden är spelklar mot sin gamla klubb Växjö Vipers på onsdag.
Foto: David Winberg
Nytillskottet David Östergren var med på måndagens träning och forwarden är spelklar mot sin gamla klubb Växjö Vipers på onsdag.

Forwarden David Östergren byter Jönköping mot FBC Kalmarsund.

Och var lättad efter måndagsträningen i Kalmar sportcenter.

– Jag trodde jag kunde bli ett ettårsfall, säger 31-åringen.

Sporten har tidigare berättat om FBC Kalmarsunds intresse i David Östergren. Nu är det klart att FBC köper loss forwarden från Jönköpings IK, rivalen i Superligan.

– Jag var förberedd på det värsta, jag trodde jag kunde bli ett ettårsfall men det var skönt att klubbarna kom överens till slut, säger Östergren efter måndagskvällens träning.

När fick du signaler på att det kunde lösa sig?

– I slutet av förra veckan.

31-åringen har skrivit på för två säsonger och är spelklar till onsdagens hemmamatch mot Växjö Vipers i Kalmar sportcenter. David Östergren har spelat för just Växjö i sex säsonger.

Vad kan du tillföra FBC i det korta perspektivet?

– Jag har spelat både i Växjö och Jönköping när de var nykomlingar så jag vet vad det innebär. Jag tar med mig lite erfarenhet och är väl också en spelare som är känd för att bidra med energi så det är det jag tänker göra. Jag tar min roll och gör mitt jobb, säger Östergren som spelade tillsammans med kaptenen Johan Wittberg och William Larsson på träningen.

Vad kan du om ditt nya lag?

– Jag har spelat med Simon (Nilsson) och ”Mackan” (Marcus Johansson) i Växjö tidigare. Annars är det ganska nytt för mig.

Du är spelklar mot ditt gamla Växjö, en häftig match direkt?

– Ja, det är det ju, jag känner alla i laget men jag mötte dem förra säsongen. Adam (Kallenberg) har koll.

FBC-tränaren Adam Kallenberg:

– I David får vi in en viktig rutin som med sin erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling.

Marcus Johansson klev av träningen och satte sig på cykeln bakom sargen.

– Jag vet inte om det rör sig om en liten bristning eller inte. Vi får hur det känns på träningen i morgon, säger forwarden.