Annons

KFF testar ny nigerian: ”Kommer att hända lite”

Araphat Abubakar testade tidigare i veckan.
Nu testar Kalmar FF Austin Ogunye.
– Det är en marknad där vi skaffat oss ett namn, säger Thomas Andersson Borstam.
Kalmar • Publicerad 19 oktober 2018
Tomas Andersson Borstam.
Tomas Andersson Borstam.Foto: Lena Ehring

Tidigare i veckan testade Kalmar FF nigerianen Araphat Abubakar, som lämnade laget i förtid på grund av en fotskada. Nu har Thomas Andersson Borstam hittat Austin Ogunye som testar med KFF på obestämd tid.

– Det är en spelare vi har upptäckt i Nigeria med hjälp av våra kontakter där. Han är en djupledsgående målskytt med intressant hastighet. Vi tittar efter en sådan spelartyp och här fanns det möjligheter eftersom deras liga är slut, säger Thomas Andersson Borstam.

Annons

Ni tittar åt Nigeria?

– Det ena behöver inte utesluta det andra. Det är en marknad där vi skaffat oss ett namn, med tanke på att Chima Akas gått bra hos oss. Dels har vi kontakter där och dels får vi mer och mer kontakter. Det känns som en marknad som passar oss.

21-årige Ogunye beskriver sig själv på klubbens hemsida:

– Jag är en snabb spelare som är bra med bollen och kan användas både som striker eller på en kantposition. Det känns spännande att komma hit till Kalmar FF och pröva mina vingar. Jag hoppas kunna visa mina styrkor under mitt provspel och målet med att komma hit är att utvecklas ytterligare som fotbollsspelare och ta nästa kliv i min karriär.

Andersson Borstam flaggar för att det kan hända mer inom kort.

– Det kommer till att hända lite. Vi ska försöka titta på lite spelare och kommer att träna november ut. Då är det ett bra tillfälle att stifta bekantskap med nya spelare.

På ”obestämd tid”, vad betyder det?

– Det beror lite på prestation hur vi ser på det. Men det kommer bli ett par veckor i alla fall.

Ogunye kommer senast från Lobi Stars som är regerande mästare i Nigeria.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons