Annons

Kaptenen: "Kommer bli livat"

Stökigt och bökigt senast i Kalmar.
Kaptenen räknar med samma sak i Karlstad.
– Vi är förberedda, säger Johan Wittberg.
Kalmar • Publicerad 20 mars 2018

FBC Kalmarsund sätter sig i bussen mot Karlstad på tisdagsmorgonen. FBC har med sig 1–0 i matchserien i den första kvalomgången till Superligan via 7–4 i Kalmar sportcenter.

Seger mot Karlstad i Värmland i kväll? Då tar Johan Wittberg och hans FBC Kalmarsund sig vidare i kvalet mot Superligan.
Seger mot Karlstad i Värmland i kväll? Då tar Johan Wittberg och hans FBC Kalmarsund sig vidare i kvalet mot Superligan.Foto: David Winberg

Marcus Johansson blev stor matchhjälte med sina fyra mål i en match som kantades av bök och stök – och det redan på uppvärmningen.

Annons

Kalmarsunds kapten Johan Wittberg visste vad som väntade när man drog just Karlstad i den här serien.

– Man tänkte direkt att det kunde bli lite tjafs men det blev bara barnsligt i slutet. Jag tänkte att det skulle lugna ner sig men det eskalerade bara och sista tio minuterna var en ren parodi. Samtidigt var jag ändå stolt att vi var så pass kalla som vi var senast, säger Wittberg.

Räknar ni med samma sak i Colorama Arena på tisdagskvällen?

– Ja, vi är i alla fall förberedda på det. Karlstad har en partisk publik som kommer att sätta tryck på både oss och domarna. Det gäller att hålla sig på banan, vi vet om att vi är starka i powerplay och det är Karlstad också.

FBC Kalmarsund försökte sätta fart på boll och fötter mot ett taktiskt Karlstad som i sin tur drog ner på tempot. Johan Wittberg förväntar sig en liten annan matchbild nu.

– Jag tror att de kommer att sätta mer tryck nu och jag både tror och hoppas att det kan passa oss bra, att ligga tajt och kunna kontra. Det har vi inte gjort så mycket den här säsongen.

Vad talar för att ni slår ut Karlstad i två raka matcher?

– Att vi generellt sett är bättre på tre femmor, att vi har en bättre bredd och har en vassare spets. Vi är dessutom betydligt mer vältränade, säger Johan Wittberg och fortsätter:

– Det ska bli en häftig match att spela. Det kommer att bli livat och jag har inget emot det, bara det inte blir för mycket och blir dumt. Det gäller att stå upp för varandra – men på ett smart sätt.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons