Sport

Kalmar HC inte nära att röra Halmstad

Sport Artikeln publicerades
Robin Ekström och hans Kalmar HC förlorade fjärde raka matchen i kvalet mot hockeyettan och är fortsatt utan poäng när serien vänder.
Foto:Henrik Eriksson
Robin Ekström och hans Kalmar HC förlorade fjärde raka matchen i kvalet mot hockeyettan och är fortsatt utan poäng när serien vänder.

Bästa insatsen i kvalserien.

Mot helt fel lag.

– Vi räckte inte till tyvärr, säger Martin Åkesson.

Halmstad–Kalmar HC 4–2 (2–1, 2–0, 0–1)

Kalmar HC:s förhoppning om spel i hockeyettan nästa säsong är bara en dröm nu. En som med allra största sannolikhet inte kommer att slå in. Laget är fortfarande utan poäng när man mött samtliga lag, varav tre av fyra på hemmaplan.

Mot Halmstad var det heller inte riktigt nära.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra match, men det här är det klart bästa laget vi mött den här säsongen. De är väldigt taktiskt skickliga, vet exakt vad de ska göra och det är ingen som faller ur ramen, säger kaptenen Martin Åkesson och fortsätter.

– De har mycket puck även om jag tycker att vi klarar hålla dem på utsidan mycket. Men vi räckte inte till tyvärr.

Halmstad ledde med 2–1 efter en ganska jämn första period och var sedan klart bättre i andra. Vann skotten med 19–8 och gjorde två mål till. I tredje dominerade gästerna, och Anton Olsson reducerade till 4–2 med sex och en halv minut kvar.

Men det var för sent och trots att KHC spelade sex mot fyra på slutet så kröp man inte närmare.

– Tredje perioden är vi bättre och skulle väl kunna göra ett eller två mål till. Men vi är inte riktigt där, självförtroendet har fått en knäck nu när vi fått en tjurig start. Så är det ju. Det är aldrig kul att förlora, men jag tycker att vi har lite för stor respekt för dem och kliver inte på som jag vill att vi ska, säger tränaren Reine Rydberg. säger Rydberg.

Hans kapten håller med.

– Kanske blir det en slags känsla att man vill försvara något som vi inte har och man vågar inte kliva på av rädsla för att man ska gå bort sig. Vi kanske skulle ha vågat släppa tyglarna mer och bara kört, säger Martin Åkesson.

Övriga resultat gick inte heller KHC:s väg eftersom HA74 besegrade Värnamo och gick upp på nio poäng, tre efter Halmstad som toppar på maximala tolv. Ett lag är garanterat spel i hockeyettan, men det lär bli två.

– Det går inte att titta på tabellen nu, vi får utvärdera när det här är över. Vi måste försöka ta en match i taget nu, och om vi kan få ordning på allt så kan vi nog spräcka nollan och ta ett par matcher. Så får vi se om vi kan få en boost av det, säger Reine Rydberg.