Annons

Oväntad vinnare i GP-tävlingen

Rejält busväder i Målilla.
Då passade Nicki Pedersen på att köra hem GP-tävlingen.
Sedan skickade han en passning till Tai Woffinden.
Målilla • Publicerad 11 augusti 2018 • Uppdaterad 12 augusti 2018
Nicki Pedersen vann GP-tävlingen i Målilla.
Nicki Pedersen vann GP-tävlingen i Målilla.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det riktigt rejäla festen regnade bort när GP-tävling sex av tio avgjordes i Målilla på lördagskvällen. Det var också en något oväntad vinnare som fick inta tronen på prispallen, nämligen Nicki Pedersen, som vann finalen klart före Matej Zagar, svensken Fredrik Lindgren och Martin Vaculik.

– Det var väldigt, väldigt viktigt. Jag har behövt det under en lång tid, jag har varit igenom en hel del saker. Efter att ha brutit ryggen två gånger är det tufft att ta sig tillbaka till GP-serien. När min rygg var bra, så bröt jag handen och sådant under försäsongen. Det har varit tufft hela vägen, men jag har hela tiden tittat mig själv i spegeln. Det spelar ingen roll om jag vill vara Tai eller Zmarzlik jag måste bara vara mig själv, fortsätta jobba och nu har vi gjort det. Vi hittade en motor som vi kunde bygga på och jag har använt den på slutet. Jag gjorde bara små förändringar från i Gdansk och ville inte ens träna i går, jag ville bara ut och köra första heatet, säger Nicki Pedersen och fortsätter:

Annons

– Det har varit tufft. Men jag är gammal nog att kolla mig själv i spegeln och måste vara mig själv och fortsätta jobba hårt. Jag var kanske inte den snabbaste, men vi jobbade hårt med cykeln hela kvällen och lyckades vinna.

Pedersen hade innan dess nära på hamnat i handgemäng med världsettan Tai Woffinden i semifinalen, efter att ha kört väl bryskt mot britten.

– Jag gjorde ingenting, utan körde bara. Ett par heat tidigare gjorde han samma sak mot mig. Han körde förbi mig, sedan körde jag om honom och ”stängde dörren”. Svårare än så var det inte, säger Pedersen.

Woffinden och hans mekaniker reagerade starkt på det hela.

– De kallade mig massa dåliga ord och till och med hans mekaniker sprang ner och knuffade mig. Han leder tävlingen och borde inte bete sig som ett barn. Jag tycker inte det var rättvist mot mig, säger Pedersen som inte pratade med VM-ledaren efteråt.

– Jag tog mig till final och det var fullt fokus på det. Det räcker för mig, jag behöver inte prata. Jag har inget problem med det. Han var upprörd över att missa finalen, men det där var bara barnsligt.

Noterbart är att såväl Joel Kling och Oliver Berntzon, som kvällen till ära var reserver, fick chansen. Kling körde in en poäng medan Berntzon nöp en trepoängare i ett heat mot Fredrik Lindgren, Nicki Pedersen och Artem Laguta.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons