Sport

Ineffektivt OAIK vann tempofattig tillställning

Oskarshamn Artikeln publicerades
Peiman Eliassi och Zè Roberto klappar om varandra efter att Peiman gjort 1-0 i den första halvleken.
Foto:Roger Carlsson
Peiman Eliassi och Zè Roberto klappar om varandra efter att Peiman gjort 1-0 i den första halvleken.

Lågt tempo och mycket missade målchanser.

Oskarshamns AIK övertygade inte mot Nässjö FF.

– Det saknades en del, säger Janne Stahre.

Oskarshamns AIK-Nässjö 1-0 (1-0)

Oskarshamns AIK har matchat hårt under försäsongen. Och många gånger gjort det bra. Men om det var ett styrkebesked mot regerande finska mästarna i lördags så var det ganska intetsägande mot division 3-laget Nässjö FF på torsdagskvällen.

– Det saknades väl en del. Vi får inte bli kaxiga för att vi slog IFK Mariehamn. Samtidigt så släpper vi inte till mycket bakåt och har mycket chanser framåt, säger Oskarshamns AIK:s tränare Janne Stahre.

Den första halvleken bjöd inte på något större spel, men formstarka Peiman Eliassi gjorde halvlekens enda mål. I den andra halveken var det inte heller något tempo och eller någon större spelkvalité att snacka om. Men att det inte blev något mer mål var närmast osannolikt. Martin Karlsson spelade in från vänster till Axel Lindahl som missade en bra chans. Carl Savolainen, som byttes in som forward, blev friställd av en Joakim Lengyel-chip, men inte heller då blev det mål. Och att Carl Savolainen och Axel Lindahl båda lyckades missa att göra mål när de fick läget bara någon meter från mål var inte godkänt.

– Vi bränner för mycket chanser. Vi måste ta vara på sådana chanser som vi hade, det håller inte när det blir tuffare motstånd.

Nyvärvade brassen Zé Roberto gjorde inget större avtryck och fick utgå med kramp en bit in på andra halvlek. Joakim Lengyel fick 90 nyttiga minuter i jakten på formen.

– Jag tycker Lengyel visade att han är allt mer på gång fysiskt. Det syns att han har näsa för mål också, säger Stahre.

Något som oroade OAIK_tränaren lite var att David Kingatua fick utgå.

– Han hade en känning i låret, men vi hoppas inte det ska vara någon fara.

För Oskarshamns AIK återstår nu en match innan allvaret drar i gång. Det är en träningsmatch mot Högsby på tisdag i nästa vecka.