Annons

Ineffektivt KHC föll i Mörrum

Mörrums målvakt blev ett monster.
Det var inte bara hans förtjänst.
– Vi måste sätta dit chanserna, vi gör för lite mål nu.
Mörrum • Publicerad 17 januari 2018
ISHOCKEY, seriefinal alltvåan Mörrum–Kalmar 40. Friberg, Mikael
ISHOCKEY, seriefinal alltvåan Mörrum–Kalmar 40. Friberg, MikaelFoto: Bo Åkesson

(Sportens utsände)

Ett redan sargat lag fick även klara sig utan Jarkko Oikarinen, som tidigt fick ett skott på tummen och lämnade isen. Men den här matchen förlorades av en annan anledning.

Annons

– Vi ska göra mål i powerplay, det är där det avgörs. Inte av någonting annat. Vi måste sätta dit chanserna, vi gör för lite mål nu, säger Jimmie Svensson.

Efter 1–1 efter första perioden fick KHC ett väldigt bra läge att stänga matchen i slutet av andra. Niklas Sjöström tacklades fult in i sargen och gästerna fick fem minuters powerplay. Utan att överlista store Sebastian Ericsson i Mörrums mål. KHC:s spel i numerärt överläge går först och främst alldeles för sakta.

Martin Åkesson blev inringd på tisdagskvällen, förstärkte ett hårt skadedrabbat lag och gjorde det bra. Den förre kaptenen utsågs till gästernas bäste spelare.
Martin Åkesson blev inringd på tisdagskvällen, förstärkte ett hårt skadedrabbat lag och gjorde det bra. Den förre kaptenen utsågs till gästernas bäste spelare.Foto: Bo Åkesson

– Så är det. Det saknas tempo lite. Vi vill mer än vi kan just nu, vi behöver spela enklare, kortpass och direktskott istället för att spela runt så mycket. Nu är passen för långa och går för sakta, säger Jimmie Svensson.

Mörrum, som inte heller var särskilt vasst men en man mer på isen, utnyttjade sedan ett powerplay fem minuter in i sista perioden och det blev matchavgörande. 3–1 kom i tom kasse med 41 sekunder kvar, precis efter att KHC fått ett mål tveksamt bortdömt.

– På det stora hela var det en jämn match och rolig match mellan två lag som inte bara tutar och kör utan vill spela ishockey. Det kunde lika gärna ha vägt över till tre poäng för oss, säger Jimmie Svensson.

ISHOCKEY, seriefinal alltvåan Mörrum–Kalmar 67. Ouellet, Olivier
ISHOCKEY, seriefinal alltvåan Mörrum–Kalmar 67. Ouellet, OlivierFoto: Bo Åkesson

Manfallet i truppen gjorde också att ett bekant ansikte var tillbaka i ett av backparen i Jössarinken i går.

– De ringde i går kväll, jag slängde mig in i bilen och åkte ner till hallen. Jag kunde köra en halvtimme skridskoteknik med damerna, säger Martin Åkesson.

Blir det mer spel?

– Jag ska vara med på söndag också. Det är svårt att vara i Kalmar och vara frisk när läget är som det är i laget, säger Martin Åkesson.

Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons