Sport

Ineffektivt IFK Kalmar föll i Danmark

Odense Artikeln publicerades
Jonas Walfridsson och IFK Kalmar föll mot danska Odense med 2–1.
Foto: Henrik Eriksson
Jonas Walfridsson och IFK Kalmar föll mot danska Odense med 2–1.

IFK Kalmar åkte på sin andra raka förlust mot danska Odense. Men spelmässigt var det ett steg i rätt riktning. – Vi skapar tillräckligt för att vinna idag, säger IFK-tränaren Jonas Walfridsson.

Odense–IFK Kalmar 2–1 (2–1)

Mål IFK Kalmar: Amanda Fredriksson.

IFK Kalmar reste söderut för att skaka av sig storförlusten i premiären mot Rosengård. Men gästande IFK Kalmar öppnade svagt i träningsmatchen mot danska Odense.

– Första 25 minuterna tycker jag inte vi är med alls. Det fungerar varken i offensiven eller defensiven. Sedan blir det ett avbrott i spelet då deras målvakt blir skadad. Efter avbrottet tycker jag att vi spelar upp oss de sista 20 minuterna av första halvlek, säger Walfridsson.

Under de första 25 minuterna av matchen föll också alla matchens mål. Hemmalaget tog ledningen tidigt innan Amanda Fredriksson kvitterade för IFK Kalmar. Odense skulle dock åter ta ledningen kort efter kvitteringsmålet till 2–1. Ett resultat som sedan stod sig matchen igenom trots att gästerna spelade upp sig betydligt i den andra akten av matchen.

– I andra halvlek tycker jag att vi lyfter rent spelmässigt. Jag tycker vi skapar tillräckligt för att vinna idag. Vi har en 6-7 ganska hyggliga målchanser men tyvärr lyckas vi inte göra mål. Vi måste lyckas göra mål på de chanser vi skapar, säger Walfridsson och fortsätter:

– Rent spelmässigt är vi överlägsna i andra halvlek och gör det bättre. Men vi är som sagt för tveksamma framför mål och därför vinner vi inte matchen.

Walfridsson valde att ge nyförvärven Ifeoma Dieka och Shade Pratt speltid och fick därmed göra sina första minuter i sin nya klubb.

– Ifeoma spelade knappt 60 minuter innan hon föll olyckligt i en situation och fick ont i armbågen. Pratt fick 45 minuter som ytter. Hon jobbar på bra men är inte inne i det helt än. En annan som imponerade stort var Frida Johansson som till vardags spelar i F19-laget. Hon gjorde ett jättebra inhopp som högerback.

Trots förlusten var det ett steg i rätt riktning för nyblivna allsvenska laget. Men det finns fortfarande mycket att jobba på för Walfridssons lag.

– Just nu är det samarbetet mellan spelarna som måste förbättras med tanke på att det är mycket nytt. Det är en process och jag tycker vi kommer bättre in idag än senast. Jag tycker vi är klart tydligare i försvarsspelet idag. Självklart är det skillnad på motståndet så klart men tittar man på det så har vi tagit kliv i försvaret.

fakta

Så startade IFK Kalmar

Lina Lundqvist - Elsa Karlsson, Ifeoma Dieke, Elin Bergkvist, Emma Danielsson - Ida Strömblad, Fanny Nilsson - Emma Jones, Erin Gunther, Amanda Fredriksson - Kristin Haugstad.

Visa mer...