Sport

IKO räckte inte till: ”Leksand är mer desperata än oss”

Sport Artikeln publicerades
IK Oskarshamn räckte inte till borta mot Leksand och föll med 3-1 inför 4 145 åskådare i Tegera Arena.
Foto:Roger Carlsson
IK Oskarshamn räckte inte till borta mot Leksand och föll med 3-1 inför 4 145 åskådare i Tegera Arena.

IK Oskarshamn bjöd upp till dans i Tegera Arena.

Problemet: Leksand dansade lite bättre den här gången.

– Leksand jobbar lite hårdare än oss, säger Jens Gustafsson.

Leksand–IK Oskarshamn 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

IK Oskarshamn var tydliga inför säsongen. Oavsett motstånd och spelplats skulle de gå in och spela sitt spel. Int låta någon motståndare diktera villkoren. Många lag åker nog till Tegera och spelar lite snålt. IK Oskarshamn bjöd upp till dans, men räckte inte till mot ett Leksand som är i medvind.

– Det är en okej prestation, men Leksand jobbar lite hårdare och är mer desperata än oss. De får med sig lite flyt, puckarna studsar deras väg och sedan får de ett par powerplay mer än oss, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

IKO fick ett mål bortdömt för spelare i målgården i första perioden och i stället gjorde hemmalaget periodens enda mål. Emil Bemström hittade rätt i powerplay.

– Jag tycker vi gör det bra i box play under matchen, 1-0-målet vi släpper in hamnar på "Ragges" (Wictor Ragnewall) konto den här gången, säger Gustafsson.

Andra perioden var spelmässigt jämn, men blev mållös. I tredje perioden satte sedan Leksans stjärnforward Mattias Ritola hemmalaget i guldsits. I friläge med Wictor Ragnewall skickade han distinkt in 2-0. IKO åkte sedan på två utvisningar när de skulle försöka inleda en reduceringsjakt.

– Jag tycker det är petiga utvisningar av domaren. Så är det på bortaplan, de står inte emot publiktrycket, publiken är helvilda och skriker på utvisningar hela tiden. Men så funkar det i elitidrottsbranschen, när vi spelar hemma är det till vår fördel, så jag vill inte skylla förlusten på domarna, säger Gustafsson.

IKO tog tidigt ut målvakten och Anton Karlsson, som förra året var utlånad till IKO, kunde göra 3-0 efter 15.42. Leksands målvakt Tex Williamsson drog sent på sig ett matchstraff och IKO kunde reducera, men det blev aldrig någon nerv i matchen.

Skadförföljde IKO-backen Björn Karlsson fick en smäll i andra perioden och fick kliva av.

– Vi vet inte hur allvarligt det är, han ska undersökas när vi kommer hem.

Tom Hedberg är tillbaka i HV71 och spelade inte söndagens match.

Fakta

Stjärnligan

3: Ludvig Elvenes

2: Marcus Björk

1: Karl Johansson

Totalställning: 9: Kevin Marshall 8: Wictor Ragnewall 7: Manuel Ågren, Martin Fehérváry 6: Lucas Elvenes, Karl Johansson 4: Marcus Björk, Filiph Engsund 3: Ludvig Elvenes, Marcus Sylvegård, Niklas Johansson, Robin Söderqvist, Tom Linder 2: Jonas Engström 1: Arsi Piispanen, Gustav Olhaver, Joakim Hagelin, Tom Hedberg, Oscar Josefsson.

Visa mer...