Sport

IKO föll tungt: ”Jävligt surt”

Oskarshamn Artikeln publicerades
IKO-Leksand.
Foto: Roger Carlsson
IKO-Leksand.

IKO ville så gärna ta tre poäng.

Det blev noll.

– Det är jävligt surt, säger Filiph Engsund.

IK Oskarshamn hade i allra högsta grad chansen att klättra i tabellen i serieepilogen av hockeyallsvenskan. Pantern kom endast till spel med fem backar borta mot Södertälje och föll sedermera med 4–1, vilket hade betytt att IKO kunnat klättra om Malmölaget i tabellen, och fått med sig tre hemmamatcher och en poäng in i slutspelsserien.

– Det är jävligt surt. Men vi ska kriga oss igenom detta. Det är klart att en extra hemmamatch hade betytt mycket för oss, slippa bussresandet med så tajta matcher. Vi hade ju ett jättebra läge med tanke på att Pantern förlorade, säger Filiph Engsund.

Men det började bra för IKO som tog ledningen med 1–0, efter att Filiph Engsund snyggt sprätt upp en retur från Tex Williamsson i Leksandsmålet.

– Det var skönt när det kom. Jonas Engström skickade in en puck och jag var påpassligt framme på returen bara. Det var jätteskönt alltså, säger Engsund.

Därefter blev det inte lika roligt för IKO och det blev mer och mer Leksand ju längre matchen led.

– Vi bjöd på alldeles för mycket i dag och det fällde oss. Vi gav bort för mycket till Leksand helt enkelt, säger Engsund.

Fakta

Matchfakta

IK Oskarshamn–Leksands IF 1–6 (1–1, 0–1, 0–4)

Målet, IKO: Filiph Engsund.

Publik: 2 428, Be-Ge Hockey Center.

Visa mer...

IKO-tränaren Björn Hellkvist var inne på samma spår.

– Jag tycker Leksand är lite bättre än oss och 3–2 eller 3–1 hade kanske speglat matchen mer. Vi kramade klubban lite hårt vid ett par tillfällen, vi måste sätta de lägena vi får i sådana här matcher, säger Hellkvist och fortsätter:

– Jag tror att det går att lösa ändå.

Men lite svider det?

– Nej. Det är som det är. Nu går vi in i slutspelsserien och vi har noll poäng, AIK har tre poäng och vinner vi mot AIK så är det lugnt. Nu gäller det att vinna på lördag.

Nu väntar i stället ett tufft spelschema för IK Oskarshamn som tar emot Södertälje hemma i Be-Ge Hockey Center på lördag. Därefter väntar tre raka bortamatcher.

Fakta

Spelschemat i slutspelsserien

Lördag 10 mars, 18.00: IK Oskarshamn–Södertälje

Måndag 12 mars, 19.00: Pantern–IK Oskarshamn

Onsdag 14 mars, 19.00: Björklöven–IK Oskarshamn

Fredag 16 mars, 19.00: AIK–IK Oskarshamn

Söndag 18 mars, 15.00: IK Oskarshamn–Almtuna

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.