Högbys mångkampstalang tog SM-brons i häck

Nybrobördiga landslagsfriidrottaren Ida Storm var nära att slå mästerskapsrekord på inne-SM i friidrott. Hon vann SM-guld i viktkastning. Högby IF:s Lovisa Karlsson knep bronset på 60 meter häck.
Norrköping • Publicerad 16 februari 2019 • Uppdaterad 17 februari 2019
Lovisa Karlsson, Högby IF, tog brons i inne-SM i friidrott för seniorer. Dessutom var hon fyra i längd.

Ida Storm, som normalt kastar slägga, fick iväg vikten 23 meter och 52 centimeter. Det var bara 20 centimeter ifrån hennes eget mästerskapsrekord. Det innebar att hon tog sitt fjärde guld i rad i viktkastning på inne-SM.

Ida Storm, som växte upp i Nybro, tävlar numera för Malmö AI. Hon har representerat Sverige i flera internationella mästerskap och finnkamper. Det svenska rekordet i slägga satte Ida Storm 2017 med ett kast på 71 meter 52 centimeter.

Ida Storm har tagit sitt fjärde raka SM-guld i viktkastning inomhus. På bilden är hon i släggringen, där hon tävlar under utomhussäsongen.Foto: Jessica Gow/TT

Medalj, fast av bronsvalör, tog även Högby IF:s mångkampstalang Lovisa Karlsson när hon sprang in på en tredjeplats i 60 meter häck. Tiden 8,37 var personligt rekord för henne. Jonna Lindéen, Kalmar SK, blev sexa i finalen med tiden 8,62. Vann gjorde Falkenbergs Tilde Johansson.

Tilde Johansson vann också längdtävlingen på 6,43 i storfavoriten Khaddi Sagnias frånvaro. Lovisa Karlsson var nära medalj även i längden när hon var sex centimeter från bronsplatsen. Hoppet mätte 6,22 och var också det ett personbästa med ett hopp på 6,22.

Det var fler lokala friidrottare på plats:

David Nilsson, Högby IF, som vi mest känner som långdistanslöpare tog sig vidare till final som tvåa i sitt försöksheat. I finalen blev han sjua.

Nikki Berglund som tävlar för FIK Färjestaden kom tvåa i sitt försök på 60 meter och tog sig därmed vidare till final. Väl i finalen slutade hon åtta och sist. Finalen vann Irene Ekelund som verkar vara ordentligt på gång igen efter flera skadofyllda år. Hon sprang på den fina tiden 7,29.

Högby IF:s Julia Samuelsson sprang på personbästa i 3000 meter kvinnor och slutade på en tolfte plats. Hon sprang på tiden 9,58. Vann gjorde Lisa Havell på 9,25.