Sport

Hattunens TREvliga besked

Kalmar Artikeln publicerades

Jarkko Hattunen vet hur man ska presentera sig för en ny hemmapublik.

Med tre mål blev han den stora segerorganisatören.

– Det var min dag, säger han lite försiktigt.

Kalmar HC–Mörrum 8–2 (3–1, 2–0, 3–1)

Främsta målskyttar KHC: Jarkko Hattunen 3, Adam Persson 2.

Kalmars stjärnvärvning från Asplöven har haft en något trög start med ”bara” två mål på sina fyra första matcher.

Men om det var någon som hade börjat tvivla på 31-åringens kapacitet så tystade den finske forwarden dem alla på onsdagskvällen.

Hattunen tog befälet på isen och gjorde både 1–0 och 2–0 till Kalmar HC.

– Jag har haft många chanser i de andra matcherna också så jag har inte varit orolig. Nu hade jag tur och puckarna gick in, säger Jarkko Hattunen.

Den gamle finske mästaren satte även 7–2 i sista perioden när Kalmar HC sedan länge avgjort toppmötet.

– Det var en bra av oss, säger Jarkko Hattunen.

Det var flera pusselbitar som föll på plats för Kalmar HC som nu leder alltvåan med tre poäng och i nuläget kommer att få möta Bäcken i play off-spelet där vinnaren går till kvalserien till division 1. Ettan i alltvåan södra möter nämligen segraren i fortsättningsserien södra A.

Kalmar HC gjorde tre mål i powerplay och det gick snabbt när hemmalaget fick chansen. Första pp-målet satte Hattunen efter 15 sekunder i numerärt överläge, det andra fixade Mikko Männistö efter 14 sekunder och det tredje avlossade Jarkko Oikarinen efter 22 sekunder.

– Det blir bättre och bättre när vi får träna ihop oss. Det är en ny omgivning och nya spelare. Det kändes bra, säger Jarkko Hattunen.

Transferfönstret stänger den 15 februari och Kalmar HC:s sportchef Roger Nyström är nöjd. Han prioriterar nu att den nya truppen ska få lugn och ro och spela ihop sig. Klart är att kanadensaren Dale Deon lämnar Kalmar för spel i Viking HC Hagfors. Samma förening som petade Oliver Ouellet också hamnade i.