Annons

Han föreslås bli ny ordförande i Kalmar FF

Valberedningen har sagt sitt. Johan Assarsson, 55, föreslås bli ny ordförande i Kalmar FF.
– Vi ska vara en välskött förening med ett långsiktigt tänk, säger Assarsson.
Kalmar • Publicerad 23 februari 2018
Johan Assarsson föreslås bli ny ordförande.
Johan Assarsson föreslås bli ny ordförande.Foto: Johan Olsson

Johan Assarsson har bland annat varit landstingsdirektör i Kalmar län och regiondirektör i Västra Götaland. Tidigare har han också varit regeringens särskilda utredare för en en ny patientlag. Assarsson är sedan några år tillbaka engagerad i ett antal bolagsstyrel­ser inom olika områden och är för tillfället vd för Inera AB som arbetar med digitalisering och IT-tjänster för framförallt landstingen. Bolaget står bland annat bakom tjänsten 1177/Vårdguiden.

Sedan ett år tillbaka ingår han i Kalmar FF:s styrelse.

Annons

– Det är lite annat än att sitta i en bolagsstyrelse. Det har varit ett spännande år. Alla delar i föreningen måste fungera för att A-laget ska kunna prestera. Styrelsen är en del, säger Johan Assarsson.

Det var i november som det blev klart att ordföranden Mattias Rosenlund skulle övergå till en tjänst som klubbchef i Kalmar FF. Jonas Persson är tillförordnad ordförande fram till årsmötet i mars. Johan Assarsson är tydlig med att medlemmarna först ska säga sitt innan det är klart att han tar över.

– Jag vill att vi ska ge förutsättningar för att laget ska prestera så bra som möjligt. Det ska vara ett lagbygge hela vägen. Det är fascinerande att allt måste kugga i för att vi ska vinna matcher. Det är ett maskineri.

Vilken typ av ordförande vill du vara?

– Jag vill se till att vi är en välskött förening med ett långsiktigt tänk. Vi ska ge så bra förutsättningar som möjligt och vara en stabil förening. Det ekonomiska är jätteviktigt och det skulle ändras radikalt om vi inte skulle spela i allsvenskan. Därför är det alltid målet.

Mattias Rosenlund:

– Ett jättebra val. Johan har varit styrelsemedlem i ett år, sett hur det fungerar, kan frågorna och verksamheten. Han är van att leda stora organisationer, är klok, drivande med stark integritet, säger han.

Valberedningen föreslår också att Karin Ekebjär och Per Stephani tar plats i styrelsen.

Ekbjär är länsturismsamordnare på Regionförbundet i Kalmar län och Stephani är vd för Kalmarhem.

Johan Jaensson, Thomas Johansson, Jonas Persson och P-O Persson föreslås bli omvalda för två år. Rickard Teern och Anna Karlsson har ett år kvar på mandatperioden.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons