Annons

Hallberg hoppas på andra gången gillt

Stora kliv centralt kan resultera i ett gyllene steg.
– Man kan alltid hoppas, säger Herman Hallberg.
Kalmar/Stockholm • Publicerad 16 december 2017
Herman Hallberg gjorde två mål i allsvenskan, ett av dem kom mot Sirius hemma på Guldfågeln Arena.
Herman Hallberg gjorde två mål i allsvenskan, ett av dem kom mot Sirius hemma på Guldfågeln Arena.Foto: Patric Söderström/TT

Miami i Florida. Det finns sämre ställen att ladda batterierna på efter en lång säsong som ett tag såg ut att sluta i Superettan. När Sporten når Herman Hallberg sitter Kalmar FF-mittfältaren i en bil på väg hem från Arlanda.

– Jag var där med några polare. Det var skönt med lite sol och det blev ett par löprundor också, säger 20-åringen.

Annons

Med lite distans till det här året, hur går tankarna nu?

– Det är klart att man visste hur tabelläget såg ut men vi grottade oss samtidigt inte ner i det. Vi förstod vad som krävdes och jag känner mig stolt över att vi kunde vända på steken. Det blev en helt annan inställning i gruppen i och med tränarbytet, vi tränade lite annorlunda, höjde vår fysiska status och kunde agera därifrån.

Herman Hallberg fick sitt allsvenska genombrott 2016 med 15 allsvenska matcher och ett mål på kontot.

Hallberg tog nya kliv 2017. 15 matcher blev 17 – 13 av dem var från start tillsammans med två mål. Med Nanne Bergstrands comeback vid sidlinjen tog Möreprodukten inte bara steget in i startelvan, han konkurrerade också ut sommarförvärvet Harmeet Singh på det centrala mittfältet.

Men det var knappast smärtfritt.

– Vårsäsongen blev inte som jag hade tänkt mig eftersom jag hade fot– och axelskador som störde mig. Efter det gjorde jag det helt okej även om jag kände att jag hade ytterligare några nivåer i mig. Jag stegrade prestationerna, säger Herman Hallberg som på hösten också var given i nye förbundskaptenen Roland Nilssons U21-trupp.

2018, vad ser du då?

– Jag ska fokusera på det jag kan påverka, jag ska göra mitt allra bästa på både träningar och matcher så får vi se hur långt det räcker.

Herman Hallberg var nominerad till ”Gyllene steget” redan i fjol men då vann friidrottaren Lovisa Karlsson.

Andra gången gillt nu då?

– Haha, man kan alltid hoppas.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons