Annons

GUIDE: ”Kalmar FF utnyttjar verkligen möjligheten att byta spelare”

På söndagen tar sig Kalmar FF an Östersunds FK hemma på Guldfågeln Arena. Sporten har gått igenom förutsättningarna inför matchen.
Fotboll • Publicerad 24 september 2017
Foto: Johanna Eriksson

TROLIGA STARTELVOR:

Kalmar FF (4-4-2)

Annons

Hägg Johansson – Larsson, Dyrestam, V. Elm, Agardius – Ring, H. Hallberg, Romario, M. Hallberg – Diouf, Fejzullahu

Avbytare: Ole Söderberg (mv), Marko Biskupovic, Markus Thorbjörnsson, Filip Sachpekidis, Philip Hellquist, Harmeet Singh, Marques Rodrigues.

Skador & avstängningar: Emin Nouri, Rasmus Elm, Måns Söderqvist, Tobias Eriksson, Johan Stenmark.

Tränare: Nanne Bergstrand.

Östersunds FK (4-4-2)

Keita – Edwards, Mensiro, Pettersson, Widgren – Sema, Nouri, Bachirou, Bertilsson – Hopcutt, Ghoddos

Avbytare: Andreas Andersson (mv), Ronald Mukiibi, Sotirios Papagiannopoulos, Hosam Aiesh, Gabriel Somi, Ludvig Fritzson, Tim Björkström.

Skador & avstängningar: Alhaji Gero, Douglas Bergqvist, Frank Arhin.Tränare: Graham Potter.

TRE PUNKTER:

Multikompetenta Östersund

Annons

I princip är det omöjligt att förutse en startelva hos Östersund. Graham Potter är utan konkurrens den tränare i allsvenskan som roterar mest – och det är inte bara kopplat till engagemanget i Europa – så såg det ut förra säsongen, så ser det ut i år. Alla spelare verkar vara multikompetenta och bekväma alldeles oavsett position. Curtis Edwards är ibland högerback i en rak backlinje eller wingback med tre mittbackar, han kan spela till höger eller vänster i en offensiv roll, även som nummer tio. Det är bara ett exempel och en mycket stark konkurrensfördel.

Stefan Larsson från start

Nanne Bergstrand har startat med samma lag tre matcher i rad. Dessutom med samma bänk i de senaste två. Nu är Emin Nouri avstängd. Stefan Larsson trolig ersättare. Frågan är om det blir ytterligare någon förändring med tanke på det energifattiga spelet i de två senaste matcherna eller fortsatt kontinuitet.

KFF byter mest

Kalmar FF utnyttjar verkligen möjligheten att byta spelare. Som enda lag i allsvenskan så har, först Peter Swärdh, sedan Nanne Bergstrand, gjort tre byten i samtliga matcher – totalt 72. 20 olika spelare har kommit in från avbytarbänken. Filip Sachpekidis har åtta inhopp och Mahmoud Eid sju. Det mest oväntade? Förmodligen Isak Magnusson som fått totalt 18 minuter mot Norrköping (borta) och AIK (hemma).

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons