Annons

Glömminge-Algutsrum hakar på i toppen

Viktig seger mot Hovmantorp.
Nu kan Glömminge-Algutsrum blicka uppåt.
– Vi siktar på topp fyra, säger Emil Börjesson.
Glömminge • Publicerad 8 september 2018
Emil Börjesson och hans Glömminge-Algutsrum tog en tung trepoängare mot Hovmantorp.
Emil Börjesson och hans Glömminge-Algutsrum tog en tung trepoängare mot Hovmantorp.Foto: Henrik Eriksson

Glömminge-Algutsrum tog en tung och viktig seger hemma på Glömmingelunden mot Hovmantorp. Det betyder att de nu kan glömma bottenstriden – och i stället blicka uppåt i tabellen. Med fyra omgångar kvar har de fem poäng upp till kvalplats mot division 2.

– Nu kan vi släppa bottenstriden. Det kändes som att det var ett vägskäl i dag, nu kan vi blicka uppåt i tabellen, säger Emil Börjesson.

Annons

Går ni för en kvalplats uppåt?

– Vi har inget uttalat så, vi vet att det kommer krävas mycket av oss. Vi siktar på topp fyra, sedan blir det bonus om vi får kvala uppåt.

Glömminge-Algutsrum kontrollerade matchen mot Hovmantorp och ledde med 3–0 efter 75 minuter. Efter det blev det onödigt spännande, menar Börjesson.

– Vi spelade bra och hade tålamod i spelet. Sedan fick Hovmantorp en billig straff och efter det blev det lite rörigt, säger Börjesson och blickar framåt mot nästa veckas derbyt mot Nybro.

– Det blir som vanligt: Lite annorlunda fotboll. Men vi brukar vara bra på det. Vi hoppas på mycket publik och rolig fotboll.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons