Annons

Fyra av fem nya med i IFK-premiären

IFK Kalmars allsvenska resa startade på ett kyligt Fjölebro.
– En bra första träning, säger tränaren Jonas Walfridsson.
Kalmar • Publicerad 13 januari 2018
Jonas Walfridsson hade 18 spelare ute på den första fotbollsträningen på Fjölebro.
Jonas Walfridsson hade 18 spelare ute på den första fotbollsträningen på Fjölebro.Foto: David Winberg

16 utespelare och två målvakter fanns på plats när IFK Kalmar kickade i gång sin allsvenska kampanj på Fjölebro i stället för Gasten.

– KFF tränade på Gasten i dag och i stället för att växla de här tre lördagarna så sa vi att vi kör tre gånger på Fjölebro i stället. Det spelar ingen roll, säger tränaren Jonas Walfridsson

Annons

– Det är mycket nytt och det gäller att hitta samarbeten mellan spelarna, hitta ytor tillsammans. De nya kommunicerade tydligt och bra redan från start, det var en bra första träning.

Målvakterna Lina Lundqvist och Tove Enblom backen Ifeoma Dieke samt mittfältaren Ida Strömblad var de nya som fanns på plats på Fjölebro.

Forwarden Kristin Haugstad ansluter den 23 januari, en vecka senare dyker Erin Gunther upp.

– Sedan ska det in en forward till. Det viktigaste är att det blir rätt och inte nödvändigtvis hur fort det går.

Mathilda Johansson Prakt råkade ut för en massiv knäskada i premiären 2017. Johansson Prakt rehabtränade vid sidlinjen och 24-åringen är försiktigt optimistisk.

– Det är lite upp och ner. Mitt tidigare mål var att spela premiären men skadan har tagit lång tid och det får man acceptera. Jag har kommit en bra bit på vägen men inte haft någon uppdatering med min sjukgymnast nu så jag vill inte säga för mycket.

Mathilda Johansson Prakt är på väg tillbaka efter sin svåra knäskada i premiären 2017.
Mathilda Johansson Prakt är på väg tillbaka efter sin svåra knäskada i premiären 2017.Foto: David Winberg
David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons