Annons

Fotbollen ska nätverka på Guldfågeln Arena

Fotbollssymposiet i Skövde är en förebild.
Nu får Kalmar sitt eget.
– Det finns ett behov, säger Philip Rosqvist på Smålandsidrotten.
Kalmar • Publicerad 12 januari 2018
Lucas Nilsson, fritidsutvecklare i Kalmar kommun, och Philip Rosqvist, idrottskonsulent på Smålandsidrotten, har jobbat med att starta ett fotbollssymposium i Kalmar.
Lucas Nilsson, fritidsutvecklare i Kalmar kommun, och Philip Rosqvist, idrottskonsulent på Smålandsidrotten, har jobbat med att starta ett fotbollssymposium i Kalmar.Foto: David Winberg

Kalmar kommuns fotbollsföreningar har, tillsammans med Kalmar kommun och Smålandsidrotten, drivit Kalmar fotbollsnätverk i två år.

Nu får tränarna, ledarna, föräldrar och medlemmar i klubbarna sin egen utbildningsdag – på Guldfågeln Arena den 10 februari.

Annons

– Vi har tittat på fotbollssymposiet i Skövde som drar nästan 1 000 tränare, instruktörer och domare varje år i januari. Vi har lyssnat på klubbarna i fotbollsnätverket här i Kalmar och det finns ett lokalt behov, säger Smålandsidrottens idrottskonsulent Philip Rosqvist som har sytt ihop utbildningsdagen Kalmar fotbollssymposium.

Yvonne Ekroth, scout i damlandslaget, förre Örebrotränaren Alexander Axén, fystränaren Claes Hellgren samt Kalmar FF:s Festim Pasho är några av föreläsarna.

– Vi vill vara med och uppmuntra engagemanget i föreningslivet, stärka upp kompetensen bland ungdomsledarna. Vi tappar utövare i dag, det är för många som slutar med fotboll i ungdomsåren mellan 12 och 16 år, säger Philip Rosqvist som själv är spelande tränare i division 4-föreningen Pukebergs BK.

Är det här en engångsföreteelse eller något ni satsar på att arrangera även i fortsättningen?

– Vi börjar så här och sedan får vi utvärdera dagen men tanken är definitivt att det här symposiet ska vara något återkommande. Vi vill verkligen skapa en mötesplats för våra klubbar, säger Philip Rosqvist.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons