Första perioden sänkte KHC

Två riktigt starka perioder.En som förstörde onsdagskvällen i Sävsjö.– Grabbarna var värda att ta matchen till sudden.
Publicerad 7 december 2016

Kalmar HC jagade målvakt desperat och fick till slut tag i Pontus Granli-Holmberg från Tingsryd J20 till mötet med topplaget HA74. Men 18-åringen kunde inte rädda några poäng till KHC i sin debut. En svår bortamatch blev väldigt tuff när man lämnade första perioden med 3–0 på tavlan sedan Jonas Pontusson stått för det sista målet i power play med 19.59 på klockan.

– Det var en sådan dag. Det är jäkligt bittert nu, men vi är inte riktigt med i första. Vi pratade om att vårda pucken inför matchen, men gör inget annat än tappar den på fel ställen i första. De är bra i sina omställningar och vi gör det inte lätt för Pontus i målet, säger tränaren Stefan Fredriksson.

Gästerna höjde sig dock ordentligt. Robin Ekström reducerade i andra och Jarkko Oikarinen satte 3–2 i början av tredje. Men KHC kom inte närmare och hemmalaget kunde avgöra i öppen kasse med halvminuten kvar att spela sedan lånet från Nybro Victor Bohman åkt ut för slashing med knappt två minuter kvar.

– V tar ut målvakten och skapar två riktigt bra lägen i spel fem mot fem. Vi spelar verkligen upp oss ordentligt i andra och tredje och skapar väldigt mycket lägen. Grabbarna var värda att ta matchen till sudden, säger Fredriksson.

Han fick dock oväntat hjälp, Olofström vände mycket överraskande och vann mot Mörrum efter förlängning och KHC är fortfarande över strecket med tre matcher kvar att spela av grundserien.

– Det var verkligen ruggigt viktigt, nu har vi det fortfarande i egna händer eftersom vi åker till Jonstorp i sista omgången. Det var skönt att vi fick ut något positivt av den här kvällen, säger Stefan Fredriksson.