Annons

FBC värvar lovande Craftstaden-center

19-åringen är framme vid att av målen.
Nästa säsong spelar han i Superligan.
– Otroligt kul att få spela med de bästa, säger Filip Stjernberg.
Kalmar • Publicerad 23 april 2018
Kalmarsund värvar Filip Stjernberg från Craftstaden.
Kalmarsund värvar Filip Stjernberg från Craftstaden.Foto: Daniel Svensson

Efter studenten i juni flyttar Filip Stjernberg sju mil söderut från Oskarshamn. Han lämnar allsvenskan och äntrar samtidigt den största innebandyscenen i landet.

– Jag har alltid strävat efter SSL och nu fick jag chansen. Det kändes rätt. Jag tycker att jag har gjort två bra säsonger i Craftstaden i allsvenskan där jag varit en av nyckelspelarna, säger Filip Stjernberg.

Annons

Sporten har tidigare skrivit att den talangfulla Craftstaden-centern besökt FBC Kalmarsund. På måndagsmorgonen blev det officiellt att Stejernberg skrivit på ett treårskontrakt med superliganykomlingen.

– Så klart kommer jag att spela med grymma spelare och allt steppas upp ytterligare ett steg. Jag ska göra allt för att få så mycket speltid som möjligt, säger Stjernberg.

Fanns det några tveksamheter med tanke på rivaliteten mellan Craftstaden och Kalmarsund?

– Nu spelar vi inte i samma serie och då är det inte samma sak. Det hade varit ett annat läge om Kalmarsund inte hade gått upp.

Filip Stjernberg debuterade i A-laget redan 2015 i division 1. Under årets säsong har han varit en av lagets viktigaste spelare och producerade från sin centerposition 20 poäng (13+7).

– Vi löser ut Filip från hans kontrakt med Craftstaden, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg.

– Med tanke på Filips ålder har han möjlighet till dubbellicens med Craftstaden och vi är positiva till det. Även om vi hoppas och tror att han får mycket speltid i Superligan kan det finnas tidpunkter när det kan vara bra.

Visby-målvakten, Kalle Bending, som Kalmarsund vill knyta till sig besökte Kalmar i helgen.

– Det är många som rycker i spelarna vi är intresserade av. De kan ha fyra-fem alternativ. Vad det gäller Kalle har vi satt deadline till söndag. Att vi antingen vill ha ett ja eller nej.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons