Sport

Experterna: Så går det för IKO

Oskarshamn Artikeln publicerades

Experterna har sagt sitt.

Så går det för IK Oskarshamn.

Johan ”MrMadhawk” Svensson tror på IKO:s Joakim Thelin.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Johan ”MrMadhawk” Svensson tror på IKO:s Joakim Thelin.

Johan ”MrMadhawk” Svensson, Expressen:

1. Kan IK Oskarshamn upprepa succén från i fjol? Hur går det?

– Det har jag svårt att se. Man har tappat en riktigt bra tränare, och har fått bygga om igen. Man är dessutom väldigt känsliga för skador på forwardssidan, och kan inte låna på samma sätt som tidigare. Men det är klart, om allt klaffar, så finns det kvalitet. För mig är de gjutna på topp åtta. Men om det är trea eller åtta, får vi se.

2. Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott?

– Förra säsongen trodde jag hårt på Jocke Thelin i AIK. Då fick han inte spela så högt upp i laget som jag trodde, så jag drar väl till med honom då, när han får spela i ny klubb, ny omgivning och förhoppningsvis högt i laget. Man tycker att han borde ha 20-25 baljor i kroppen.

3. Kommer något allsvenskt lag att ta klivet upp i SHL?

– Ja, så blir det alltid. Men det är helt meningslöst att tippa, för det förändras ändå på vägen i trupperna och det man tror nu, är oftast inte det som kommer att inträffa.

4. Vilket lag kommer spela den mest sevärda hockeyn i vinter?

– En hel del lag, hoppas jag. Vad är sevärd hockey? Att vinna matcher är sevärt för mig. Jag tror att MoDo är det laget som kommer utveckla mest i vinter, och några spelare kan nog få ordentliga genombrott, vilket alltid är sevärt.

Dusan Umicevic spår att bröderna Sedin gör comeback i Modo.
Foto: Jesper Hallberg
Dusan Umicevic spår att bröderna Sedin gör comeback i Modo.

Dusan Umicevic, SVT Sport.

1. – Det tror jag blir svårt även om man har ett intressant lag. Har tappat en del spännande spelare på backplats men framför allt en tränare i Björn Hellqvist. Å andra sidan så blir det ju mindre lån ut och in den här säsongen så det borde innebära stabilitet. Vi får se.

2. – Jag tror Victor Öhman tar ett stort kliv och blir nästa export till SHL.

3. – Jag säger Modo och det stavas inte Tobias Enström utan tvillingarna Sedin som helt plötsligt bestämmer sig för att föra klubben tillbaka till finrummet. Spelar de så är det klart!

4. – Det kommer SSK att göra. De har en lysande tränare i Ulf Lundberg som jag tror det hårt på!

Ulf Bodin.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Ulf Bodin.

Ulf Bodin, Hockeysverige.se.

1. – Jag tror det blir svårt att nå samma sorts framgång som i fjol. Det är till stora delar ett nytt lag och ny tränare. Att få allt att klaffa på samma sätt som då känns som en tuff uppgift med tanke på hur hård konkurrensen är. Med det sagt gillar jag lagbygget och tror att de kan ta en topp-åtta-placering.

2. – I IK Oskarshamn är jag väldigt spänd på att se om Måns Hansson kan göra en "Joel Persson light" och ta för sig även i Hockeyallsvenskan. Han är under alla omständigheter ett spännande framtidsnamn.

3. – Med tanke på att varken Mora eller Timrå har lagbyggen som ser speciellt starka ut på SHL-nivå tror jag inte det är omöjligt. Gissar att AIK, Leksand och kanske till och med Modo skulle kunna göra det intressant mot de båda lagen.

4. – Gissar på BIK Karlskoga. Det brukar alltid vara gasen i botten när de lirar. Dessutom har de värvat en del sköna profiler som jag tror kan sätta färg på ligan.

Emil K Lagnelius på Aftonbladet tror att IKO missar topp åtta.
Foto: Daniel Svensson
Emil K Lagnelius på Aftonbladet tror att IKO missar topp åtta.

Emil Lagnelius, Sportbladet.

1. – Nej, laget överpresterade i fjol och har tappat för tunga pjäser. Jag tror till och med att laget missar topp åtta.

2. – Backen Isak Pantzare var grym i hockeyettan i fjol och jag hoppas att han inte väger för lätt en serie upp.

3. – Nej, tyvärr.

4. – Jag tror faktiskt Karlskrona. Det finns några riktiga speedkulor i det laget.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.