Annons

Experterna: Så går det för IKO

Experterna har sagt sitt.
Så går det för IK Oskarshamn.
Oskarshamn • Publicerad 21 september 2018
Johan ”MrMadhawk” Svensson tror på IKO:s Joakim Thelin.
Johan ”MrMadhawk” Svensson tror på IKO:s Joakim Thelin.Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Johan ”MrMadhawk” Svensson, Expressen:

1. Kan IK Oskarshamn upprepa succén från i fjol? Hur går det?

Annons

– Det har jag svårt att se. Man har tappat en riktigt bra tränare, och har fått bygga om igen. Man är dessutom väldigt känsliga för skador på forwardssidan, och kan inte låna på samma sätt som tidigare. Men det är klart, om allt klaffar, så finns det kvalitet. För mig är de gjutna på topp åtta. Men om det är trea eller åtta, får vi se.

2. Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott?

– Förra säsongen trodde jag hårt på Jocke Thelin i AIK. Då fick han inte spela så högt upp i laget som jag trodde, så jag drar väl till med honom då, när han får spela i ny klubb, ny omgivning och förhoppningsvis högt i laget. Man tycker att han borde ha 20-25 baljor i kroppen.

3. Kommer något allsvenskt lag att ta klivet upp i SHL?

– Ja, så blir det alltid. Men det är helt meningslöst att tippa, för det förändras ändå på vägen i trupperna och det man tror nu, är oftast inte det som kommer att inträffa.

4. Vilket lag kommer spela den mest sevärda hockeyn i vinter?

– En hel del lag, hoppas jag. Vad är sevärd hockey? Att vinna matcher är sevärt för mig. Jag tror att MoDo är det laget som kommer utveckla mest i vinter, och några spelare kan nog få ordentliga genombrott, vilket alltid är sevärt.

Dusan Umicevic spår att bröderna Sedin gör comeback i Modo.
Dusan Umicevic spår att bröderna Sedin gör comeback i Modo.Foto: Jesper Hallberg

Dusan Umicevic, SVT Sport.

1. – Det tror jag blir svårt även om man har ett intressant lag. Har tappat en del spännande spelare på backplats men framför allt en tränare i Björn Hellqvist. Å andra sidan så blir det ju mindre lån ut och in den här säsongen så det borde innebära stabilitet. Vi får se.

2. – Jag tror Victor Öhman tar ett stort kliv och blir nästa export till SHL.

Annons

3. – Jag säger Modo och det stavas inte Tobias Enström utan tvillingarna Sedin som helt plötsligt bestämmer sig för att föra klubben tillbaka till finrummet. Spelar de så är det klart!

4. – Det kommer SSK att göra. De har en lysande tränare i Ulf Lundberg som jag tror det hårt på!

Ulf Bodin.
Ulf Bodin.Foto: Ronnie Rönnkvist

Ulf Bodin, Hockeysverige.se.

1. – Jag tror det blir svårt att nå samma sorts framgång som i fjol. Det är till stora delar ett nytt lag och ny tränare. Att få allt att klaffa på samma sätt som då känns som en tuff uppgift med tanke på hur hård konkurrensen är. Med det sagt gillar jag lagbygget och tror att de kan ta en topp-åtta-placering.

2. – I IK Oskarshamn är jag väldigt spänd på att se om Måns Hansson kan göra en "Joel Persson light" och ta för sig även i Hockeyallsvenskan. Han är under alla omständigheter ett spännande framtidsnamn.

3. – Med tanke på att varken Mora eller Timrå har lagbyggen som ser speciellt starka ut på SHL-nivå tror jag inte det är omöjligt. Gissar att AIK, Leksand och kanske till och med Modo skulle kunna göra det intressant mot de båda lagen.

4. – Gissar på BIK Karlskoga. Det brukar alltid vara gasen i botten när de lirar. Dessutom har de värvat en del sköna profiler som jag tror kan sätta färg på ligan.

Emil K Lagnelius på Aftonbladet tror att IKO missar topp åtta.
Emil K Lagnelius på Aftonbladet tror att IKO missar topp åtta.Foto: Daniel Svensson

Emil Lagnelius, Sportbladet.

1. – Nej, laget överpresterade i fjol och har tappat för tunga pjäser. Jag tror till och med att laget missar topp åtta.

2. – Backen Isak Pantzare var grym i hockeyettan i fjol och jag hoppas att han inte väger för lätt en serie upp.

Annons

3. – Nej, tyvärr.

4. – Jag tror faktiskt Karlskrona. Det finns några riktiga speedkulor i det laget.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons