Annons

Ekman frälste Craftstaden: ”Otroligt skönt, helt sjukt”

Han har varit med på hela resan från division 3.
Mot Lindås sköt han Craftstaden mot SSL-kval.
– Länge sedan jag kände sådan här glädje, säger Patrik Ekman.
Oskarshamn • Publicerad 27 januari 2018
Patrik Ekman gjorde fyra av målen i Craftstadens 8-5-seger över Lindås.
Patrik Ekman gjorde fyra av målen i Craftstadens 8-5-seger över Lindås.Foto: Mikael Algotsson

Patrik Ekman har varit en dominant inom Oskarshamns-innebandyn i över tio år. Han har varit moderklubben trogen i alla år. På lördagen blev han matchhjälte mot Lindås. Och upplever just nu några av de häftigaste innebandystunderna i karriären.

– Det var otroligt skönt, helt sjukt. Det var verkligen roliga och viktiga poäng. Det var länge sedan jag kände sådan här glädje efter en trepoängare, säger Ekman.

Annons

Craftstaden ledde med 4-1 efter två perioder. När Patrik Ekman, med sitt tredje mål för dagen, gjorde 6-2 efter 11.16 av den tredje perioden trodde nog de flesta av de 309 åskådarna i sporthallen att de tre poängen var bärgade. Drygt tre minuter senare var ställningen 6-5 – och Craftstaden tog time out.

Albin Lundell kramar om Oscar Rohlin efter hans 5-2-mål i tredje perioden.
Albin Lundell kramar om Oscar Rohlin efter hans 5-2-mål i tredje perioden.Foto: Mikael Algotsson

– Det där sker titt som tätt, det är inte bara oss det händer. Jag tycker det känns som att vi är bättre på att hantera sådana situationer. När det hänt innan har vi tappat helt. Nu lyckas vi knyta ihop säcken även om det var lite ängsligt ett tag.

Och det var Ekman som vände tillbaka matchen i Craftstadens händer. Tio sekunder efter reduceringen och time out:en avlossade han bössan och gjorde sitt fjärde mål i matchen och fixade 7-5.

Patrik Ekman och Simon Zetterling svarade för fem poäng vardera.
Patrik Ekman och Simon Zetterling svarade för fem poäng vardera.Foto: Mikael Algotsson

– Det var så jäkla skönt och välbehövligt.

Lindås fick två powerplay på slutet, men Craftstaden försvarade sig bra och Simon Zetterling kunde göra 8-5 i öppen kasse.

– Det här är den bästa Craftstadenupplagan jag spelat i, säger Ekman.

Vad är det som gör er så bra?

– Jag tror dels det handlar om stommen, den har vi haft i många år och även om vi tappat någon på vägen har vi fått behålla den starkaste stommen. Sedan har vi fått in rätt folk på rätt ställe. Även om de inte är härifrån har de fått ett stort hjärta för klubben.

Förstakedjan i Craftstaden med Patrik Ekman, Filip Stjernberg och Simon Zetterling svarade för tolv poäng ihop. Ekman med fyra mål och en assist, Zetterling med ett mål och fyra assist och Stjernberg med två mål.

– De får verkligen till det. Förra matchen var det kedjan med Albin Lundell som visade vägen och i dag är det förstakedjan. Vi har en bra bredd, säger tränaren Karl Pontén som berömde fyramålsskytten Ekman.

Filip Stjernberg blev tvåmålsskytt.
Filip Stjernberg blev tvåmålsskytt.Foto: Mikael Algotsson
Annons

– Han är en fantastisk innebandyspelare. Han har utvecklat sina ledaregenskaper också och bidrar verkligen som en ledare i laget.

Utöver förstakedjan agerade Simon Lööf i målet stundtals levande vägg när han stoppade gästernas bombardemang.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons