Sport

Domarchefen om Åhlunds kritik: ”Olämpligt ordval”

OSKARSHAMN/KARLSKRONA Artikeln publicerades
Håkan Åhlund.
Foto: Daniel Svensson
Håkan Åhlund.

Håkan Åhlund kritiserade domaren Johan Nordlöf.

Nu uttalar sig domarchefen Pär-Olof Livf.

– Jag ska ringa Håkan igen, säger han.

Det var efter fredagens match mot Karlskrona som IK Oskarshamns tränare, Håkan Åhlund, riktade skarp kritik mot domaren Johan Nordlöf, och menade att han visade upp en arrogant attityd.

– Han kommer inte fram och hälsar, han hade samma attityd när vi mötte AIK i Stockholm. Han hade massor av situationer i kväll där han förstörde för oss. Han hade bestämt sig innan matchen och jag har tagit det här med han som är domarkontrollant i hockeyallsvenskan. Han är arrogant mot Engström när han fick en tackling och sa att han fick skylla sig själv, sa Åhlund bland annat till Sporten efteråt.

Nu uttalar sig domarchefen Pär-Olof Lifv till Expressen.

– Jag har inte sett den men har fått det återberättat och tycker att det är olämpligt ordval och för hårt att gå ut att säga att någon dömer mot ett lag medvetet. Det förekommer naturligtvis inte.

– Jag vet också att Håkan var inne och pratade med domarna efter matchen men jag vet inte om det var innan eller efter presskonferensen, säger Lifv.

Lifv berättar också att det inte går att anmäla till Disciplinnämnden och att han kommer kontakta Åhlund igen.

– I dagsläget finns inget regelverk för sådana här situationer efter matchen. Det går inte att anmäla till Disciplinnämnden.

– Jag pratade med Håkan i går också men det var innan jag visste om presskonferensen. Jag ska ringa Håkan igen, säger Lifv till Expressen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.