Annons

Domarchefen om Åhlunds kritik: ”Olämpligt ordval”

Håkan Åhlund kritiserade domaren Johan Nordlöf.
Nu uttalar sig domarchefen Pär-Olof Livf.
– Jag ska ringa Håkan igen, säger han.
OSKARSHAMN/KARLSKRONA • Publicerad 2 februari 2019
Håkan Åhlund.
Håkan Åhlund.Foto: Daniel Svensson

Det var efter fredagens match mot Karlskrona som IK Oskarshamns tränare, Håkan Åhlund, riktade skarp kritik mot domaren Johan Nordlöf, och menade att han visade upp en arrogant attityd.

– Han kommer inte fram och hälsar, han hade samma attityd när vi mötte AIK i Stockholm. Han hade massor av situationer i kväll där han förstörde för oss. Han hade bestämt sig innan matchen och jag har tagit det här med han som är domarkontrollant i hockeyallsvenskan. Han är arrogant mot Engström när han fick en tackling och sa att han fick skylla sig själv, sa Åhlund bland annat till Sporten efteråt.

Annons

Nu uttalar sig domarchefen Pär-Olof Lifv till Expressen.

– Jag har inte sett den men har fått det återberättat och tycker att det är olämpligt ordval och för hårt att gå ut att säga att någon dömer mot ett lag medvetet. Det förekommer naturligtvis inte.

– Jag vet också att Håkan var inne och pratade med domarna efter matchen men jag vet inte om det var innan eller efter presskonferensen, säger Lifv.

Lifv berättar också att det inte går att anmäla till Disciplinnämnden och att han kommer kontakta Åhlund igen.

– I dagsläget finns inget regelverk för sådana här situationer efter matchen. Det går inte att anmäla till Disciplinnämnden.

– Jag pratade med Håkan i går också men det var innan jag visste om presskonferensen. Jag ska ringa Håkan igen, säger Lifv till Expressen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons