Annons

”Det blir säkert en del trashtalk där ute”

Fullt på läktarna. Västervik som motståndare. Då förbereder sig IKO precis som vanligt. ”Det är mer folk utanför som ser det som en speciell match”, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson.
Oskarshamn • Publicerad 24 november 2017
Västerviks Joakim Englund lär hamna i fokus vare sig han vill eller inte.
Västerviks Joakim Englund lär hamna i fokus vare sig han vill eller inte.Foto: ilkka ranta

IKO-bussen rullade in i Oskarshamn vid sjutiden på torsdagsmorgonen. Då hade laget åkt buss hela natten efter suddenförlusten i Timrå.

– Det är klart att det är skilda förutsättningar. Vi spelade onsdag och reste hela natten. Västervik spelade senast i söndags. Men det är inget vi lägger fokus på. Över en säsong jämnar det ut sig, säger Jens Gustafsson och säger att derbyförberedelserna inte skiljer sig gentemot en vanlig match.

Annons

– Det är klart att de egna produkterna märker av att det är ett derby, men vi gör absolut inget annorlunda i förberedelserna. Sedan är det klart det är kul att det är mycket publik, det påverkar oss positivt.

Första derbyt blev lite stökigt i och med Joakim Englunds tackling på Martin Fehervary och det efterföljande ordkriget på presskonferens och i diverse medier.

– Det är inget vi fokuserar på nu, då är man fel ute, men givetvis blir det en extra krydda. Det blir säkert mer trashtalk där ute än under andra matcher. Och jag kan tänka mig att om någon av våra spelare ser att det är han (Englund) som är i hörnet så trycker man, på ett ärligt och sjyst sätt, till lite extra.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons