Annons

Debut för Akas – Diouf från start

Chima Akas tar plats i en rutinerad allsvensk backlinje.
Och Papa Diouf ser ut att få chansen från start.
Kalmar • Publicerad 31 mars 2018

Tobias Eriksson har över tio allsvenska säsonger på meritlistan. Viktor Elm har gjort sex och Viktor Agardius fem. 24-åringen ute till vänster i backlinjen blickar fram mot sin allsvenska debut – mot Häcken på Bravida Arena på söndagen.

Backlinjens Tobias Eriksson, Viktor Elm och Viktor Agardius har mängder av allsvensk srutin. Chima Akas gör beut mot Häcken.
Backlinjens Tobias Eriksson, Viktor Elm och Viktor Agardius har mängder av allsvensk srutin. Chima Akas gör beut mot Häcken.Foto: David Winberg

– Jag har tränat och förberett mig så bra jag bara kan och känner mig mer än redo för matchen i morgon, säger Chima Akas.

Annons

Känslan runt samarbetet med de andra tre i försvarslinjen?

– Jag känner mig bekväm med kommunikationen och supporten med alla där bak, vi ser till att hela tiden hjälpa varandra så att det ska bli så bra som möjligt.

Och Häcken blir en ny bekantskap för dig?

– Jag har sett några klipp med dem och det är ett bra lag. De har många bra spelare och vi får se upp med deras fasta situationer, där måste vi vara vaksamma, vara kompakta och krympa ytorna.

Nanne Bergstrand ser ut att skicka ut en 4-4-2-formation mot Häcken där Papa Diouf, enligt lördagens matchförberedande träning på Gasten, får chansen från start ute till höger på mittfältet med Romario på den andra kanten – framför just Chima Akas.

– Varje lag har även svagheter och det ska vi försöka utnyttja, förstås, säger Chima Akas.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons