Sport

Dackarna jagar trendbrott

SPEEDWAY Artikeln publicerades
Mikael Karlssons Dackarna jagar första hemmasegern när Rospiggarna gästar G&B Arena i Målilla på tisdagskvällen.
Foto:Roger Carlsson
Mikael Karlssons Dackarna jagar första hemmasegern när Rospiggarna gästar G&B Arena i Målilla på tisdagskvällen.

Inte en seger sedan premiären och utklassade i derbyt senast.

Nu måste Dackarna börja vinna igen.

– Det börjar bli lite pressat, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Inför säsongen var målsättningen högt satt. Dackarna nämndes som en trolig guldkandidat, men fem omgångar in i Elitserien är verkligheten en annan. Målillalaget ligger näst sist i tabellen och har inte vunnit sedan premiären mot Piraterna i Motala den 9:e maj.

– Det börjar bli lite pressat, lite stressat. Med tanke på att vi vill vara med i slutspelet har vi satt press på oss själva i och med den start vi har fått, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

I kvällens match tar man sig an Rospiggarna hemma på G&B Arena. Mötet är en repris på fjolårets SM–final, där Rospiggarna till slut gick segrande efter att ha vänt sexpoängs–underläge (42–48) till storseger med 59–31 i returmötet i Hallstavik.

Dackarnas drömmar om att ta sig lika långt i år finns där, men för att göra det behöver man ta sig tillbaka till vinnarspåret. Efter tre förluster på de tre inledande matcherna på hemmaplan är man desperata att ta första segern hemma i Målilla.

– Det är klart att det är en viktig match. Jag vill egentligen inte kalla det för en måstematch, men det börjar bli viktigt att vinna nu, menar Karlsson.

Inför matchen gör Dackarna en förändring i laget när man byter en dansk mot en annan. Mads Korneliussen, med förflutet i just Rospiggarna, ersätter Anders Thomsen. Korneliussen gör årsdebut för Dackarna och Karlsson är nöjd med att få in honom i laget.

– Mads är en rutinerad kille som alltid går all in, man vet att han satsar och är stentuff. Han har en bra personlighet och är engagerad i depån. Fredrik Lindgren kom tillbaka förra veckan och nu hoppas vi att Mads kan bli en ytterligare injektion.

– Det är inte bara Thomsen som varit upp och ner, men det är han som får stå vid sidan nu, säger Mikael Karlsson.

Fjärdeplacerade Rospiggarna kommer med ett decimerat lag till matchen mot Dackarna. På grund av skador kör inte stjärnförarna Andreas Jonsson och Jason Doyle mot Målillalaget. Jonsson har en nyckelbensskada sedan tidigare och GP-tvåan Doyle kraschade och skadade foten illa under söndagens ligamatch i Polen.

FAKTA

Dackarna–Rospiggarna

Tid: 19.00

Plats: G&B Arena, Målilla

Så kör lagen:

Dackarna: 1. Fredrik Lindgren 2. Peter Ljung 3. Patryk Dudek 4. Kacper Gomolski 5. Maciej Janowski 6. Mads Korneliussen 7. Joel Kling

Rospiggarna: 1. Riders Replacement 2. Timo Lahti 3. Jacob Thorssell 4. Max Fricke 5. Robert Miskowiak 6. Nike Lunna 7. John Lindman

Visa mer...