Annons

Craftstadens galna målfest

IBF Göteborg var fullständigt chanslösa.Craftstaden tog en förkrossande seger i bortapremiären.
Publicerad 25 september 2016
Craftstaden fick måljubla 14 gånger i 14–0-segern borta mot IBF Göteborg. Foto: Peter Holm
Craftstaden fick måljubla 14 gånger i 14–0-segern borta mot IBF Göteborg. Foto: Peter Holm

Craftstaden trampade gasen i botten direkt från start. Efter 7.43 gjorde Simon Zetterling sitt andra och Craftstadens tredje mål. Sedan fortsatte de i samma stil under hela matchen.

– Vi visste inte riktigt vad som väntade oss, men det var fullt fokus, precis som vilken match som helst, säger Craftstadens tränare Royne Tvingsell.

Annons

De stod still och försvarade sig lågt. Craftstaden jobbade på att ha fart på bollen, rulla runt och hela tiden försöka komma till målchanser.

– Efter en period kändes det mest som en match att spela av och försöka göra så många mål som möjligt. Det här är inte bra för innebandyn. Det är ett lag som klarade sig kvar tack vare dubbellicensierade spelare förra året och tog en allsvensk plats på bekostnad av Lerum, som är en förening som vill satsa och vill framåt. Det här känns jäkligt illa, säger Tvingsell.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Den här matchen liknar inte mycket annat jag upplevt inom innebandyn. Det här kommer ju inte likna något annat vi kommer få uppleva under säsongen.

När vann du en match med 14–0 senast?

– Det har nog aldrig hänt.

Stjärnligan

3: Simon Zetterling

2: Filip Stjernberg

1: Patrik Ekman

TOTALT: 6: Simon Zetterling, 2: Filip Stjernberg, Adrian Kodelja 1: Markus Nilsson, Patrik Ekman

Innebandy, allsvenskan

Göteborg–Craftstaden0–14 (0-5, 0-5, 0-4)

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons