Annons

Buya Turay bakom Djurgårdens seger

Efter den tunga förlusten hemma mot Sundsvall kan Kalmar FF i alla fall glädjas åt att bottenrivalen Falkenberg också föll.
Djurgårdens Mohamed Buya Turay var tillbaka efter avstängning och gjorde matchens enda mål när Falkenberg besegrades. Det innebär att KFF fortsatt har tre poäng ner till kvalstrecket.
Fotboll (TT) • Publicerad 24 september 2019
Mohamed Buya Turay säkrade segern för Djurgården.
Mohamed Buya Turay säkrade segern för Djurgården.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Från en pressad situation till ett friläge. Resultatet: Mohamed Buya Turays ledningsmål.

Hemmaförsvaret krympte ytan för Falkenbergs Nsima Peter, vann tillbaka bollen och via Haris Radetinacs bollstött och Fredrik Ulvestads hårdare tillslag gav anfallaren sig i väg på kvällens allra längsta löpning.

Annons

Buya Turay, som var avstängd mot Gif Sundsvall senast, tog sig förbi gästernas inhoppare Ludvig Johansson och satte sedan 1–0-målet i 54:e minuten genom att tunnla målvakten Hampus Nilsson.

Fortsatt guldgrepp

Med segern är serieledaren Djurgården uppe på 56 poäng, och behåller därmed greppet om i den allsvenska guldstriden.

För tvåan Malmö FF (50 poäng) väntar Skånederbyt mot Helsingborg på torsdag och trean AIK (49) tar sig an IFK Göteborg under onsdagskvällen.

Djurgårdens väg fram till säsongens 17:e seger var dock allt annat än enkel.

Tränaren Hans Eklund var inne på Falkenbergs taktik kort innan avspark på Tele2 arena: Ligga lågt med laget och satsa på omställningar samt fasta situationer.

Precis så blev det.

Falkenberg hamnade ofta med fem spelare i backlinjen och täppte till lite extra genom att ha alla mittfältare nära försvarslinjen.

-Vi har en ”gameplan” och den följer vi. Det känns skitbra och vi kommer fortsätta så här. Vi kommer att få våra lägen och förhoppningsvis kan vi sätta dit dem, säger Tobias Karlsson till C More.

Några chanser skapade gästerna – bland annat Anton Wedes skott och Nsima Peters avslut efter en påpasslig djupledslöpning – men det mesta av spelet, bollinnehavet och chanserna stod ändå Djurgården för.

Buya Turay avgjorde

Astrit Ajdarevic tvingade målvakten Hampus Nilsson till en strålande benparad på en nick i 40:e minuten. Mohamed Buya Turay fick inte i väg några ordentliga avslut i omställningen på tilläggstid eller lyckades med nickens riktning en stund senare.

Annons

-Vi kommer till chanser men sätter inte dem. Men jag är inte orolig, säger Ajdarevic till C More.

-De ligger lågt och väntar kontringar. Vi måste ha tålamod. Vi har spelat sådana här matcher förut och det är bara en tidsfråga innan att ettan kommer.

Och visst kom ettan: Genom Mohamed Buya Turay.

LÄS MER:

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons