Annons

Bottennapp av KHC: ”Dåligt kroppsspråk”

Man kan förlora en match på många sätt.
Kalmar HC-tränaren var besviken över attityden mot Borås.
– Många visar dåligt kroppsspråk, säger Reine Rydberg.
Kalmar • Publicerad 21 januari 2018
Kalmar HC-tränaren Reine Rydberg var besviken.
Kalmar HC-tränaren Reine Rydberg var besviken.Foto: Henrik Eriksson

Det här var en sådan match som laget vill glömma så snabbt som möjligt, men spelarna gör bäst i att rannsaka sig själva innan de raderar den ur minnet. Ett tafatt Kalmar HC hamnade i ett 0–2-underläge redan efter åtta minuter. Man arbetade sig in någorlunda i matchen efter Yushiroh Hiranos reducering men när Borås satte 3–1 i slutet av andra perioden tog hemmalaget över igen. Tidigt i slutakten kom också både fyran och femman.

– När det blir motigt börjar alldeles för många spelare spela för sig själva. Då vinner man absolut inga matcher. Många visar dåligt kroppsspråk och hänger med huvudet, säger Reine Rydberg.

Annons

Är det den grejen som gör dig mest besviken i dag?

– Ja, självklart. Det är några som försöker och det är stor skillnad att göra sitt bästa och försöka göra något åt situationen eller inte.

Kan man skylla på att ni har många spelare borta?

– Nej, absolut inte. Det skulle ju göra att det öppnar upp sig för andra spelare som får chansen men om någon stärkte sina aktier i dag återstår att se. Det är för lätt att skylla på att vi har folk borta.

– Kroppsspråket är inte med. Man måste kunna jobba efter riktlinjer.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons