Annons

Bore hade serieledarna i gungning

2-0-ledning efter knappt en timme.Men BK Bore orkade inte hela vägen.– Vi visar att vi kan utmana alla lag.
Publicerad 3 december 2017
Evgenii Vakhrin och BK Bore gjorde en riktigt bra bortamatch mot Jönköping Bandy, men föll efter en sen vändning. Foto: Daniel Svensson
Evgenii Vakhrin och BK Bore gjorde en riktigt bra bortamatch mot Jönköping Bandy, men föll efter en sen vändning. Foto: Daniel Svensson

Jönköping Bandy är det enda laget som inte tappat en enda poäng i division 1 Södra den här säsongen. Men mot BK Bore var de illa ute. Efter en riktigt bra första halvlek ledde BK Bore med 1-0 efter mål av Dmitry Lazar.

– Vi gjorde exakt det vi pratat om. Vi hade tålamod, var på rätt sida av bollen och tvingade ut dem på kanterna. Vi borde haft minst en straff också, säger Bores spelande tränare Sebastian Nilsson.

Annons

Drygt tio minuter in i andra halvlek utökade Niclas Nieminen till 2–0.

– Känslan var riktigt bra. Vi spelade väldigt bra bandy och de med, men vi var disciplinerade i defensiven och bjöd inte på något, säger Nilsson.

Jönköping kune dock kvittera efter ungefär en timme. Med tio minuter kvar kom sedan kvitteringen, tre minuter senare kom 3-2 och i slutminuterna gjorde Jönköping även både 4-2 och 5-2.

– De får med sig en del tveksamma domslut och några skitmål. Vi hade också chanser i andra, men får inte utdelning och jag tycker även vi blir blåsta på en straff även i andra halvlek, säger Nilsson som trots förlusten var nöjd med prestationen.

– Vi visar att vi kan utmana alla lag och det är riktigt roligt. Kan vi hålla ihop det en hel match så kan vi vinna mot vilket lag som helst. Alla gör en krigarinsats och det finns mycket bra grejer vi tar med oss till tisdagens match mot Tjust.

Bandy, division 1

Jönköping–BK Bore5-2 (0-1)

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons