Annons

Beskedet: Svenska mästaren får wild card till GP

Intresset behöver höjas.
Då görs en ändring som sätter saker och ting på sin spets.
– Det är en extra sporre för förarna.
Stockholm (Sportens utsände) • Publicerad 25 april 2019
Foto: Mikael Fritzon/TT

Förväntningarna kommer att vara högre än någonsin vid årets individuella SM-final i Hallstavik den 27 juli, vinnaren där kommer utses som Wild Card till Skandinaviens FIM Speedway Grand Prix.

Den nya svenska mästaren – (eller andraplatstagaren om Fredrik Lindgren blir svensk mästare) – kommer att tilldelas den åtråvärda västen nummer 16 i Målilla den 17 augusti, något som Tony Olsson på Swemo hoppas ska bidra till att intresset för tävlingen stiger.

Annons

– Så gör man i England och det är en gammal tradition. Det har jag förhandlat fram med BSI. Det är en extra sporre för förarna och det kommer generera lite mer intresse, säger Olsson.

BSI speedway vd, Torben Olsen, om beslutet:

– Att få chansen att vara en bland världens främsta förare på den fantastiska banan i Målilla kommer att innebära att varje enskild svensk förare i SM-finalen kommer att vara fast besluten att vinna wild card platsen, liksom rätten att kalla sig svensk mästare.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons