Annons

Bekräftat: Tisell tar över Nybro Vikings

Ett namn som inger respekt.
Mikael Tisell tar över Nybro Vikings.
– Det finns inte så många sådana jobb.
NYBRO • Publicerad 24 april 2019

Sporten har sedan tidigare berättat om att Nybro Vikings nya tränare blir Mikael Tisell, närmast från rumänska Gyergyoi. På onsdagen presenterades han på en presskonferens i Liljas Arena inför sponsorer och media

– Vi har i stora drag varit överens en tid, så enkelt är det. Jag och Peter Aro känner varandra sedan tidigare. Det var inga konstigheter och vi kom snabbt överens. Jag var väldigt sugen på att komma hit, säger Tisell.

Annons

Tisell, som tränade Vikings under 2005-2006, har redan hunnit se sex matcher från förra säsongen. Han vet vad han vill skruva på.

– Jag vill ha en hockey med skjuts i, vill inte att våra backar ska stå bakom buren och få möta fem spelare varje gång. Jag vill att det ska gå undan. Sedan får det inte finnas några missuppfattningar, alla ska veta vad de ska göra. Det ska vara tydligt vad man ska göra och så kommer det bli, säger Tisell.

Hur känns det att vara tillbaka?

– Det är som jag säger: det var inte svårt att komma överens. Man har en magkänsla på något sätt, och det var jäkligt bra när jag var här sist. Tittar man på allting som har hänt, så har de ordning och reda på pengar, organisationen har blivit ännu bättre och faciliteterna är jättefina. Dessutom har de varit i allsvenskan och ska försöka göra en attack uppåt igen. Det finns inte så många sådana jobb. Jag blev skitglad när Nybro ringde igen.

Här saknas innehåll

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons