Annons

Bandyintresset ökar hos yngre

A-lagen är derbyrivaler.På ungdomssidan bedriver BK Bore och Stjärnan ett framgångsrikt samarbete.– Vi har ökat jättemycket, säger ungdomsledaren Henrik Lindberg.
Oskarshamn • Publicerad 11 februari 2015
Barn- och ungdomsbandyn har fått ett rejält uppsving i Oskarshamns kommun. Stjärnan och BK Bore samarbetar och det har lett till att antalet utövare har ökat rejält. Foto: Per Hammenvik
Barn- och ungdomsbandyn har fått ett rejält uppsving i Oskarshamns kommun. Stjärnan och BK Bore samarbetar och det har lett till att antalet utövare har ökat rejält. Foto: Per Hammenvik

Stjärnan och Bore började samarbeta på ungdomssidan förra året. Båda klubbarna bedriver skridskoskola på varsitt håll, men när det blir bandyskola och ungdomslag så gör de det gemensamt. Något som har blivit en succé.

– Vi har ökat jättemycket och är bättre på att marknadsföra oss. Vi har cirka 100 barn och ungdomar som är aktiva, säger Henrik Lindberg som är en av ledarna.

Annons

Bandyskola, U9-lag, U11-lag och U14-lag gör att framtiden för bandyn på ostkusten ser allt positivare ut.

Henrik Lindberg som har massor av seniorsäsonger med Stjärnans a-lag anser att satsningen som nu görs är jätteviktig.

– Det är a och o för bandyns framtid att vi har en fungerande verksamhet för barn och ungdomar. Hade vi kört i gång tidigare med det här hade det säkert sett annorlunda ut på seniorfronten nu.

Både tjejer och killar är aktiva i de olika grupperna och förhoppningen är att redan nästa år kunna starta ett renodlat tjejlag. Lindberg tror att det finns goda möjligheter till att öka verksamheten ännu mer, men klubbarna har varit lite försiktiga då förutsättningarna inte är de bästa.

– Vi fick tacka nej till de två första poolspelen för våra ungdomar helt enkelt på grund av att vi inte hade träningsmöjligheter på is. Det hade inte varit rättvist mot någon att åka och spela utan ett enda genomfört ispass. Tiderna i ishallen räcker inte till och vi skulle behöva en isyta till.

Dessutom blev det strul när klubbarna skulle arrangera poolspel den 1 mars.

– Kommunen kunde inte garantera is då den bara finns kvar då om något av de lokala lagen går till kval, annars väntar konstgräset så fort seriespelet för seniorlagen är över. Nu fick vi flytta poolspelet vilket ställde till det en del för några av lagen som ska delta.

Foto: Per Hammenvik
Foto: Per Hammenvik
Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons