Sport

Även IKO startar supporterinsamling

Oskarshamn Artikeln publicerades
Robin Söderqvist och hans IKO startar en insamling i jakten på en ny spelare.
Foto: Daniel Svensson
Robin Söderqvist och hans IKO startar en insamling i jakten på en ny spelare.

Det är inte bara Oskarshamns AIK som startar en supporterinsamling – utan även IK Oskarshamn.

Tidigare i dag gick Oskarshamns AIK ut med att de startar en insamling i jakten på superettan. Nu gör IK Oskarshamn samma drag.

– En bra insamling kan bli väldigt viktig och nästan avgörande i ett förhandlingsläge. Om vi bara har X kronor kvar i budgeten, men har ett tillskott vid sidan av på drygt 100.000 så har vi helt annat svängrum. En toppspelare till tittar vi på att ta in och har en ganska tydlig kravbild framför oss, säger Per Kenttä till IKO:s webbplats.

Och sportchefen vet vad han är ute efter.

– Vi tittar främst på en riktigt bra forward. Men det skulle kunna bli en back också, om rätt pjäs dyker upp till rätt pengar. Det är utlandet vi tittar mest åt, men skulle även kunna bli aktuellt med någon svensk spelare som blir ledig.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.