Annons

Assyriskas skyttekung: ”Håller på Kalmar”

Kalmar FF är ett favoritlag i allsvenskan.
Nu får målskytten chansen att skicka ut KFF ur cupen.
– De får tampas med mig, haha, säger Simon Karlsson Adjei.
Kalmar/Jönköping • Publicerad 22 augusti 2018

Assyriska Turabdin möter lag som IFK Berga och Lindsdals IF i normala fall i division 2 östra Götaland där Jönköpingslaget sitter på en andraplats i tabellen. På onsdagskvällen ställs Assyriska mot Kalmar FF i Svenska cupens andra omgång på Stadsparksvallen.

En hemmajoker som kan ställa till det för den allsvenska tabellnian: Anfallaren Simon Karlsson Adjei med hela 19 seriemål på kontot så här långt.

Annons

– Roligt att få möta ett allsvenskt lag och det är klart att det snackas om det i omklädningsrummet. Det blir tufft för oss, givetvis, men vi har ett ungt och hungrigt lag och ska försöka göra en bra match mot dem.

Din syn på Kalmar?

– Att det är ett bra lag med många bra fotbollsspelare. Min bror (Samuel Adjei) spelade dessutom tillsammans med Ole Söderberg i Newcastle och jag känner Ole lite så jag håller på Kalmar i allsvenskan, haha... Och AIK.

25-åringen har tidigare spelat division 1-fotboll i Husqvarna FF och har också hunnit med två säsonger för Aurora United i Kanadas högstaliga innan flytten tillbaka till Vätterbygden och Assyriska till den här säsongen.

Du gör en massa mål i division 2 – är du redo att tampas med allsvenska mittbackar nu?

– Jadå, och de får tampas med mig, haha... Nä, men det ska bara bli kul det här, säger Simon Karlsson Adjei.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons