Sport

Assyriskas hjälte: ”De var skakiga”

Jönköping (Sportens utsände) Artikeln publicerades

Assyriska spelade 0–0 mot IFK Berga förra veckan.

Nu skickade division 2-laget ut Kalmar FF ur Svenska cupen.

– Jag kände att de var lite skakiga, säger matchhjälten Yves Nkuru.

3–1 på resultattavlan. En 23-årig forward hoppade och dansade tillsammans med nästan 500 galna åskådare på Stadsparksvallen i Jönköping. Glädjen var total hos Yves Nkuru som var en högst bidragande orsak till att Kalmar FF har spelat färdigt i Svenska cupen.

– Det var en häftig känsla att få spela för Värnamo mot Elfsborg men det här slår väl allt, så kul att få göra det här med det här gänget, säger anfallaren som kom till Assyriska från IFK Värnamo inför den här säsongen.

KFF-försvaret hade väldiga problem med Nkuru som skickade in ledningsmålet bakom en felplacerad Hampus Strömgren och han ”fixade” dessutom ett rött kort på Viktor Agardius efter en målchansutvisning i den andra halvleken.

Assyriska, som spelade 0–0 mot IFK Berga i Kalmar förra veckan, avgjorde med två mål efter KFF-backens utvisning.

– Vi spelade bra, jobbade hårt. Jag kände att de var lite skakiga redan i den första halvleken och kunde såra dem med djupledslöpningar. Efter utvisningen ganska tidigt i andra så kände vi att vi hade chansen, säger Yves Nkuru.

Och tabelltvåan i division 2 östra Götaland tog hand om möjligheten och har nu ett gruppspel i cupen att se fram emot nästa år.

– Det är underbart att gå vidare och få chansen i ett gruppspel nu men jag vet inte riktigt hur vi ska fira det. Vi möter Råslätt i ett derby på söndag, vi får ladda för det nu, säger Yves Nkuru.