Annons

Alvas sikte är inställt på VM

Förra året satte magsjuka stopp för deltagande i EM.
Under lördagen inledde Alva Neldemyr sin nya resa mot VM i Crossfit Open.
Oskarshamn • Publicerad 24 februari 2018
Alva Neldemyt siktar på VM i Crossfit Open. Under lördagen körde hon första passet, 18:1. De kommande fyra veckorna väntar ett nytt Crossfit Open-pass i veckan.
Alva Neldemyt siktar på VM i Crossfit Open. Under lördagen körde hon första passet, 18:1. De kommande fyra veckorna väntar ett nytt Crossfit Open-pass i veckan.Foto: Johnny Larsson

Crossfit Oskarshamn arrangerade under lördagen första deltävlingen i Crossfit Open, 18:1. En världsomspännande tävling som lockar både motionärer och elitidrottare och sammanlagt är det cirka en halv miljon deltagare. Tjejer och killar i blandade åldrar deltog och en av dem var Alva Neldemyr. Hon har siktet högt inställt under de fem deltävlingarna där en ny deltävling presenteras varje vecka framöver.

Annons

– Förra året tog jag mig till EM, men blev magsjuk och kunde inte delta. Nu är målet att ta mig till EM och förhoppningsvis därifrån kunna avancera till VM, säger Alva Neldemyr.

Hon är 17 år och tävlar i en klass där man får vara upp till 18 år. Passet 18:1 innehåller tre moment med olika antal repetitioner som ställer krav på såväl styrka som kondition och uthållighet. På 20 minuter ska utövarna göra så många varv som möjligt.

– Jag fick ihop 294 poäng, målet var 300 poäng och då hade jag klarat av tio varv. Jag är lite missnöjd, jag tror jag kommer köra det en gång till.

Vad kunde du gjort annorlunda?

– Jag borde nog ha tagit det lite lugnare i början. Jag gick ut för hårt och sedan var jag så exalterad och överhajpad så jag bara körde på. Efter 15 minuter kraschade jag, efter det var det bara att försöka hålla ut.

Fram till och med måndag kväll kan officiella resultat rapporteras in så fram tills dess har hon möjlighet att förbättra resultatet.

– Jag vet inte alls hur jag ligger till i min tävlingsklass, det vet jag först på tisdag när alla resultat är inne, säger Alva som ofta tränar flera pass per dag och försöker träna så allsidigt som möjligt för att kunna vara så väl förberedd som möjligt för de olika Crossfit Open-deltävlingarna.

– Jag tränar för att kunna ta mig till VM och eftersom att man inte har en aning om hur de olika deltävlingarna ser ut gäller det att vara förberedd på allt.

Alva Neldemyr kör toes-to-bar som var ett att av delmomenten i passet..
Alva Neldemyr kör toes-to-bar som var ett att av delmomenten i passet..Foto: Johnny Larsson

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons